Noves mesures a Catalunya
Les patronals de l’oci i la restauració anuncien una batalla judicial per paralitzar les restriccions
Les patronals de la restauració i l’oci nocturn han reaccionat amb indignació a les noves restriccions que proposa el Govern per frenar l’avanç de la pandèmia, que inclouen el toc de queda entre la 1 i les 6 de la matinada. Insisteixen que arriba el millor moment de l’any, quan podien recuperar-se una mica, per a uns sectors molt tocats en aquests dos últims anys.
Joaquim Boadas, president de Fecasarm, la patronal de l’hostaleria i l’oci nocturn, ha anunciat que l’entitat impugnarà les decisions i que demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dicti mesures cautelaríssimes perquè no s’apliquin mentre resol el litigi. Per la seva banda, Fernando Martínez, secretari general de la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon), ha lamentat a Catalunya Ràdio que no s’hagi pensat en altres mesures que al seu parer serien més efectives, com per exemple tancar les escoles o confinar quinze dies tota la població.
Les dues patronals han lamentat unes mesures que es prenen en una de les temporades més importants de l’any per als sectors de la restauració i l’oci nocturn. «Un gerro d’aigua freda», ha admès Martínez. Boadas, per la seva banda, ha lamentat també haver-se assabentat de les mesures «quan ja s’han decidit». En aquest sentit ha criticat que el sector no ha pogut parlar dels «avantatges» de mantenir la mesura del certificat Covid, «un motor per a la vacunació». Per això considera que el Govern «s’ha equivocat».
El portaveu de Fecalon, Fernando Martínez, ha lamentat que la «improvisació i manca de diàleg amb el sector» del Govern «s’ha tornat a posar de manifest». I ha admès que l’anunci de noves mesures els enganxa «amb neveres plenes i tota la contractació programada».
Teatres i aforaments limitats
Notícies relacionadesTambé el sector de l’espectacle se suma a les protestes. Per als teatres, auditoris i cines l’anunci coincideix amb la millor època de l’any per a la taquilla. «Els quinze dies d’aquestes festes són bàsics per fer caixa. El Nadal és l’època més important de recaptació. La reducció d’aforaments al 70% per frenar la pandèmia arriba en el pitjor moment. És desesperant», ha indicat Isabel Vidal, presidenta d’Adetca (Asociació d’Empreses de Teatre de Catalunya).
L’empresària admet que veient el panorama i l’alça als índexs de contagi imaginaven que algunes mesures es prendrien, però no aquestes ara. «Pensàvem que abans en posarien en marxa d’altres com el passaport Covid», ha explicat. Ara toca ajustar-se a les noves mesures perquè la situació és complicada. N’hi ha prou amb veure mesures molt més dràstiques aplicades en altres sectors. Espera que «les administracions intentin veure la manera de rescabalar el sector d’aquestes restriccions en el moment àlgid de la temporada». «Entenem que és una situació complicadíssima i, com sempre, si cal tornar entrades, es farà com fins ara», afirma.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034