Del 4 al 6 de febrer

El festival Llum BCN torna amb 27 espectacles lluminosos

  • 12 artistes i 16 escoles d’art ompliran de llum el barri del Poblenou

El festival Llum BCN torna amb 27 espectacles lluminosos

ACN / ICUB

2
Es llegeix en minuts

Els amants dels llums i dels efectes lluminosos estan de sort: el Llum BCN - Festival d’Arts Lumíniques recupera la seva data habitual i l’11a edició se celebrarà entre el 4 i el 6 de febrer. El novembre passat es van poder veure els espectacles que havien estat programats per al febrer del 2021, però que es van haver d’ajornar per la pandèmia.

Els organitzadors del Llum BCN han explicat que el festival aposta pels nous vincles amb l’art experimental, la cultura, la tecnologia i la societat. El tret més distintiu és que treballa amb un teixit d’artistes locals i intenta crear una simbiosi entre l’art, els llums i un barri viu i en procés de transformació, com és el Poblenou de Barcelona.

Antoni Miralda, artista destacat

Aquest any el festival compta amb 12 artistes i 16 escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura que crearan un total de 27 instal·lacions lluminoses en 15 espais diferents.

El protagonista d’aquesta edició serà Antoni Miralda, un dels artistes més importants que treballa des del Poblenou i que ha investigat sobre els nous llenguatges i la cultura popular.

El creador ha explicat que la seva obra titulada ‘La Formigonera del PobleNew: balada per a un estómacés una reflexió sobre el barri on «hi ha diferents nivells de vida, de gent jove i de gent que està esperant».

Miralda ha originat una peça l’objecte principal de la qual és una formigonera que divendres circularà pels carrers de Pere IV, Cristóbal de Moura, Espronceda, Marroc, Tànger, Roc Boronat, Pujades i Joan d’Àustria. La resta de dies estarà al solar del carrer de Pere IV, 115.

Altres propostes

Destaca la presència d’artistes locals com Cabosanroque, Toni Arola, Mariona Benedito, Cube.Bz, Cristina Rizzuti, Julián Álvarez, Jordi Canudas i Raúl Goñi.

En aquesta ocasió, la representació internacional ve de la mà dels creadors Trevor Paglen, Ulf Langheinrich, Juankrha & Yolimonda i Tundra.

També hi ha peces multisensorials que van més enllà del terreny visual i el sonor, com ‘Xocolata amb llum’, de Jordi Canudas, que es podrà veure als jardins de Ca l’Aranyó. En aquest sentit també destaca l’obra de Juankrha & Yolimonada ‘Olorama’, que busca una simbiosi de la llum i l’olfacte.

Algunes peces, com ‘Espectra’, de Mariona Benedito i Cube.bz, compten amb avisos d’hipersensibilitat, ja que treballa amb els límits de la percepció visual.

La Torre Glòries es convertirà en un espai interactiu on el públic podrà controlar els colors i efectes lluminosos de l’edifici a través de quatre iPads.

Novetats d’aquesta edició

També destaca l’obra #dataheartbreak, de Domestic Data Streamers, que es podrà visitar durant tot el mes de febrer al Disseny Hub.

Notícies relacionades

Una altra novetat és que el dissabte 5 de febrer al matí hi haurà un fòrum amb els artistes on explicaran les seves creacions.

En aquesta ocasió, i a diferència de l’edició de novembre, no serà necessari reservar entrada, però sí que l’aforament serà limitat al 70%. També s’ha ampliat l’horari: divendres i dissabte es podrà disfrutar de les obres de 18.00 hores a les 00.00 hores i diumenge fins a les 23.00 hores