Ajudes públiques des del Consell de Ministres

El Govern aprova avui la llei del cine, que equipara pel·lícules i sèries

Lllum verda a la normativa que substituirà la del 2007, adaptant-se als grans canvis que ha experimentat el sector en els últims anys amb l’eclosió de les plataformes audiovisuals

El Govern aprova avui la llei del cine, que equipara pel·lícules i sèries

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El Consell de Ministres aprova aquest dimarts l’avantprojecte de la llei del cine, que introdueix ajudes públiques per a pel·lícules i sèries de televisió i la creació d’un Consell Estatal de la Cinematografia i la Cultura Audiovisual.

La nova norma podrà començar així la seva tramitació parlamentària amb l’objectiu que aquest mateix any quedi tancat el text definitiu.

Aquesta llei substituirà la del 2007, adaptant-se als grans canvis que ha experimentat el sector en els últims anys amb l’eclosió de les plataformes audiovisuals, segons assenyala un esborrany de l’avantprojecte, a què ha tingut accés Efe.

Les ajudes a la producció de llargmetratges sobre projecte es faran extensives així a «altres obres audiovisuals», que és el terme utilitzat en la llei per referir-se a les pel·lícules i sèries no destinades a les sales de cine.

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, va assegurar en una compareixença recent en la Comissió de Cultura del Senat que la nova llei buscarà també la definició i el suport als sectors independents, tant en l’àmbit de la producció com en els de distribució i exhibició.

L’avantprojecte contempla, a més, la creació d’un Consell Estatal de la Cinematografia i la Cultura Audiovisual, que se centrarà a afavorir una col·laboració publicoprivada més estreta i a canalitzar les peticions i propostes del sector en les seves relacions amb les administracions públiques.

Notícies relacionades

La nova norma estableix l’obligació per part de les plataformes d’informar del nombre de visionaments de les pel·lícules i sèries i la incorporació de sistemes d’accessibilitat (per exemple per a persones sordes) com a requisit per accedir a les ajudes a la producció de llargmetratges i a la distribució.

Quant a la quota pantalla d’exhibició, s’estableix un percentatge mínim del 20% de pel·lícules «comunitàries o iberoamericanes», davant el 25% actual, que, a més, són només per a films de la Unió Europea.