La fiscalia arxiva les investigacions contra exdocents de l’Institut del Teatre
Carpetada a una denúncia de la institució contra Dausà i a una altra contra 12 exprofessors més per fets que es remunten a fa anys
La Fiscalia de Barcelona ha arxivat les dues investigacions obertes per presumpte abús de poder i assetjament sexual contra docents de l’Institut del Teatre, segons ha pogut confirmar EL PERIÓDICO. Una de les indagacions se centra en el professor Boris Dausà, que va ser expedientat i apartat de les aules com a mesura cautelar a l’haver trobat l’entitat «indicis d’assetjament sexual en el seu comportament». Durant anys convidava els alumnes a fer classes i participar en festes que organitzava en una casa de muntanya, una cosa prohibida pel reglament de l’entitat. Segons va publicar al seu dia el diari ‘Ara’, animava els alumnes a tenir sexe entre ells i participava en jocs de caire sexual amb alguns estudiants.
Aquest és un dels 13 docents que els alumnes havien lloc en el punt de mira. El procés intern a Dausà es va obrir arran d’una instància presentada per un estudiant. Després d’apartar-lo de la docència, la Comissió de Prevenció i d’Investigació d’Assetjament Sexual vinculada al protocol antiassetjament va elaborar un informe i es va obrir un expedient disciplinari per determinar la responsabilitat del docent, de qui es va fer càrrec la Diputació de Barcelona, organisme del qual depèn el centre.
Notícies relacionadesUna vegada finalitzada la instrucció de l’expedient i «ja que s’han conformat els indicis d’assetjament sexual», l’Institut va procedir a remetre aquestes sospites a la Fiscalia de Barcelona. Aquesta institució ha acordat ara arxivar l’assumpte i no presentar denúncia, al no trobar indicis sòlids contra el professor.
La fiscalia també ha donat carpetada a la investigació oberta arran d’una denúncia de l’Institut del Teatre contra dotze docents jubilats, dels quals al principi no va donar els seus noms, per determinar si hi ha indicis de delicte per «assetjament sexual, conductes abusives o abús de poder» contra alumnes i exalumnes del centre. Els exdocents sota sospita apareixien citats en 10 instàncies que van ser presentades per alumnes i exalumnes entre febrer i desembre de l’any passat, i la majoria dels fets denunciats fan al·lusió a situacions ocorregudes fa més de 25 anys, per la qual cosa podria ser que el delicte estigués prescrit. Al tractar-se de personal docent que ja no forma part de la plantilla de treballadors de la institució, l’Institut del Teatre va afirmar que no podia investigar els fets, ni aplicar mesures cautelars ni preventives, ni obrir cap expedient sancionador en cas que fos d’aplicació.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Col·lisió entre Broncano i Motos per Jorge Martín
- Cada cop més menors incompleixen el règim de visita després d’un divorci
- Vivas reclama al PP que negociï amb l’Executiu
- Urbanisme La nova ronda de Sant Antoni provoca embussos d’autobusos
- NENS TUTELATS El Govern va adjudicar cent milions a dit en centres de menors del 2016 al 2020
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- ERC busca la via per recuperar militants
- El testimoni d’Aldama deixa al TS l’opció d’investigar el Govern
- Sánchez es querella contra Aldama per "dret a l’honor"