Curs 2022-23
El Mercat de les Flors presenta una temporada espectacular
Recupera la programació internacional en gran amb una mirada que inclou des de la dansa postmoderna nord-americana de Lucinda Childs a la potent creadora brasilera Lia Rodrigues o la danesa Mette Ingvarstsen.
Per part nacional destaca Israel Galván amb ‘El Amor Brujo’ i l’estrena d’‘Odissea’, de Maria Rovira
El Mercat de les Flors ha presentat una temporada espectacular tant en varietat com en singularitat. D’una banda hi ha artistes ja coneguts com Israel Galván (amb ‘El Amor Brujo’ d’una banda i en solitari amb Niño de Elche, d’altra banda) i Maria Rovira, que després d’anys apartada del Mercat obrirà la temporada amb ‘Odissea’, la seva nova creació per a Crea Dance Company, que també es veurà en lso Teatros del Canal.
Lucinda Childs, representant de la dansa postmoderna dels EUA que serà objecte d’una constel·lació que permetrà veure alguns dels seus treballs, entre els quals ‘Dance’, una peça on els ballarins del Ballet de l’Òpera de Lió interactuen amb les seves pròpies imatges. També hi haurà una constel·lació dedicada a la potent coreògrafa brasilera Lia Rodrigues que estrenarà a Barcelona ‘Furia’ una peça creada com a reacció al triomf del populista Bolsonaro i ‘Encantado’, creada durant la pandèmia, així com obres de creadors de la nova escena brasilera com Volmir Cordeiro. La coreògrafa valenciana Olga de Soto i la sueca Mette Ingvartsen també tindran sengles constel·lacions al seu voltant que permetran aprofundir més en el seu treball i el seu context.
Artistes visionaris
«Volem donar pas a artistes visionaris que trenquen amb l’imaginari més comú», ha explicat Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors que en la temporada 22-23 també comptarà amb Jonas & Lande amb ‘Bat Fado’ i la singular Silvia Gribaudi amb ‘Monjour’, una divertida proposta d’humor i clown.
En la programació també hi ha propostes de pura dansa com ‘La mort i la donzella’, premiada coreografia d’Asun Noales o les quatre peces que ballarà la companyia (La) Horde-Ballets de Marsella.
Tornen obres com ‘Cyberexorcisme’ de Núria Guiu. També tornen dues peces que es van veure afectades per les restriccions covid i van deixar gent al carrer com ‘Highlands’ de Mal Pelo, i ‘Rèquiem nocturn’, de Pere Faura. Aquesta última farà gira per Catalunya el 2023, igual com ‘Made of space’ de Guy Nader & María Campos; ‘Tradere’, de Laia Santanach i ‘Very, very Slightly’ de Eulàlia Bergadà.
Més pressupost
El Mercat, que ha tancat la temporada actual amb una ocupació mitjana del 66%, té el 2022 un pressupost de 5,49 milions d’euros, 2,5 dels quals aportats per l’Ajuntament de Barcelona, 1,5 per la Generalitat (amb 230.000 euros més respecte a l’any anterior) i 0,88 milions del Ministeri de Cultura (un creixement de 400.000 euros). La doble capitalitat cultural Madrid-Barcelona, li ha anat de primera al Mercat.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació