Eurofestival
Eurovisió: aquests són els 15 artistes que han passat pel festival i no ho sabies
Molts participants d’Eurovisió 2023 somiarien arribar a la fama que van aconseguir alguns artistes al passar pel concurs. I és que, en tota la història de l’eurofestival, molts es van donar a conèixer pel certamen. Fins i tot alguns (com Céline Dion i ABBA) van arribar a arribar a la fama mundial després de guanyar el concurs.
1) Céline Dion
1) Céline DionAbans dels temps de ‘Titanic’ i de ser reconeguda com una de les millors veus del pop internacional, una joveníssima i desconeguda Céline Dion va guanyar a Dublín la 23a edició d’Eurovisió amb una emotiva balada: ‘Ne parte pas sans moi’, que va donar el triomf a Suïssa.
2) ABBA
Anne-Frid, Benny, Björn i Agnetha mai haurien pensat el 1974, quan van guanyar l’eurofestival amb ‘Waterloo’, que les seves melodies arribarien a llistes d’èxits d’arreu del món i que anys després es convertirien en una de les bandes de pop més populars de tota la història.
3) Cliff Richards
L’artista britànic va participar a Eurovisió un parell de vegades. El 1968 ho va fer amb el popularíssim ‘Congratulations’ i va quedar en segona posició, per darrere de Massiel. El 1973 va tornar al festival amb ‘Power to all our Friends’ i es va col·locar en tercer lloc.
4) Julio Iglesias
Els primers passos com a artista de qui ara és un dels espanyols més internacionals van ser entonant ‘Gwendolyne’ en l’edició de 1970 a Amsterdam.
5) Al Bano i Romina Power
El matrimoni format per Romina Power i Albano Carrisi va participar dues vegades al festival. La primera, el 1976, interpretant ‘Noi lo rivivremo di nuovo (We’ll live it all again)’ i situant Itàlia al setè lloc. Anys mes tard, el 1985, la parella va tornar al festival amb ‘Magic, oh, Magic’. Curiosament, van aconseguir la mateixa posició que l’any 1976.
6) Bonnie Tyler
Va ser popularment coneguda a finals dels 70 i principis dels 80 amb ‘hits’ com ‘Total Eclipse Of The Heart’. Sorprenentment, el 2013 va participar-hi per representar el Regne Unit. No va tenir prou amb la popularitat del passat per col·locar-se ni tan sols dins del ‘top 10’: va quedar en 19a posició.
7) Olivia Newton John
Abans de convertir-se en una icona amb el fenomen ‘Grease’, Olivia Newton John va representar el Regne Unit el 1974 (any de la victòria d’ABBA). El seu ‘Long Live Love’ va quedar en quarta posició.
8) Raphael
Després de donar-se a conèixer al festival de Benidorm i guanyar tres primers premis, el jaenès va representar Espanya dos anys consecutius: 1966 i 1967, amb els temes ‘Yo soy aquel’ i ‘Hablemos del amor’, respectivament.
9) Lara Fabian
La belga i ara nacionalitzada canadenca Lara Fabian va iniciar la seva carrera musical el 1986. El 1988 va participar a Eurovisió i va portar Luxemburg al quart lloc.
10) Franco Battiato
El compositor i cantant italià Franco Battiato, recordat per temes com ‘Yo quiero verte danzar’, va participar a Eurovisió l’any 1984. Ho va fer en companyia de la cantant Alice. El seu ‘Treni de Tozeur’ va quedar en cinquena posició.
11) t.A.T.u.
Les polèmiques t.A.T.u. (duo format per les russes Lena Katina i Iulia Volkova) van participar al festival molt després d’haver-se convertit en una de les bandes més exitoses de Rússia, entre altres coses, per vendre una relació sentimental entre elles. Posteriorment van negar que fossin lesbianes i ho van justificar com un reclam amb finalitats comercials. Van quedar en tercera posició.
12) Kate Ryan
L’artista belga de pop-dance va representar Bèlgica el 2006. No obstant, no va aconseguir classificar-se per a la gran final.
13) Dulce Pontes
La que és una de les figures més importants del fado contemporani va començar a Eurovisió. Era 1991 i Dulce va interpretar ‘Lusitana paixão’, amb la qual es va col·locar en vuitena posició.
14) Umberto Tozzi
El compositor i intèrpret italià, famosíssim per compondre i interpretar ‘Gloria’, també va participar a Eurovisió. El 1987, Tozzi acudia al festival al costat del pullès Raf. Junts van aconseguir un tercer lloc per a Itàlia amb ‘Gente di mare’.
15) Katrina And The Waves
Notícies relacionadesL’últim triomf del Regne Unit es remunta a 1997 amb la banda britànica Katrina And The Waves (‘Love shine a light’). El conjunt havia sigut molt popular als anys 80 amb el ‘hit’ ‘Walking on sunshine’.
‘Bonus track’: Rosa Linn
A finals del 2022 i una part d’aquest, un enganxós tema pop amb tocs naïf inundava milers de vídeos de TikTok i posava música també a moltes històries d’Instagram. En poc temps la cançó es va fer viral. A la ràdio el tema no parava de sonar i era el fil musical de molts gimnasos i de centres comercials o d’oci. El que molts oients no sabien és que ‘Snap’ havia participat a Eurovisió la passada edició a Torí. La cantant armènia va arribar a la final i va ser competència directa de Chanel, però malauradament va passar sense pena ni glòria. Va obtenir la vintena posició, però es va convertir en el tema més exitós del certamen de l’any passat.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034