Festival d’estiu de Barcelona
Deu espectacles clau del Grec 2023
Entre les 88 propostes del Grec 2023 hi ha espectacles de tot tipus: dansa, teatre, música, circ i formats híbrids
Entre les 88 propostes del Grec 2023 hi ha espectacles de tot tipus: dansa, teatre, música, circ, formats híbrids. Us presentem una selecció de 10 imprescindibles d’aquesta 47a edició del festival d’estiu de Barcelona, que aquest any potencia el circ, que dobla presència en la programació, i la música coral, present en una dotzena de projectes. Les entrades surten a la venda dimarts vinent 18 a través de la web www.festivalgrec.barcelona.
’Vessel’
Set ballarins es transformen i adopten diverses formes en aquesta obra singular creada pel coreògraf belga Damien Jalet i l’artista plàstic japonès Kohei Nawa. El cos humà en carn i ossos, com a escultura de marbre o adoptant-ne d’altres de molt orgàniques reals o inventades apareixen en escena com per art de màgia unint art i moviment i jugant amb diferents textures. Mercat de les Flors. Del 2 al 4 de juliol.
‘Lali Symon’
L’autor i director Sergi Belbel estrena un nou text protagonitzat per Emma Vilarasau. L’actriu encarna un artista de la comèdia amb una personalitat que fora dels focus té poc a veure amb la imatge que transmet. Realitat i ficció es creuen en aquesta tragicomèdia en què Maife Gil i Júlia Bonjoch encarnen la mare i la filla de la protagonista. ¿Qui és en realitat Lali Symon? Teatre Romea. Del 21 de juny al 30 de juliol.
‘Who killed my father’
El punyent testimoni d’un home davant la mort d’un pare i una crítica a l’abandonament de la classe treballadora a França s’uneixen en aquest muntatge basat en una novel·la autobiogràfica d’una novel·la d’Édouard Louis. Ivo van Hove dirigeix Hans Kesting, un dels actors holandesos més premiats en un intens monòleg amb moments de tendresa i denúncies contra la pobresa i l’homofòbia. Teatre Lliure. Del 13 al 15 de juliol.
’Ubú’
Robert Wilson torna a Barcelona amb una obra inspirada en ’Ubú rei’, d’Alfred Jarry, una crítica a l’absurd de la guerra i el totalitarisme feta amb teatre de màscares i intèrprets mallorquins. El vestuari és una rèplica lliure dels titelles que Joan Miró va dissenyar per a ‘Mori el Merma’, una crítica a Franco estrenada per la companyia La Claca, amb Joan Baixas al capdavant als anys 70. Teatre Nacional de Catalunya. Del 14 al 16 de juliol.
‘Prisoner of state’
L’Orfeó Català, el Cor Jove i el Cor de Cambra del Palau i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) dirigits per Ludovic Morlot estrenen a Espanya aquesta òpera contemporània de David Lang inspirada en ‘Fidelio’, de Beethoven. El llibret planteja el debat sobre la llibertat de l’ésser humà, mentre que la música minimalista il·lumina un món ple de clarobscurs. Teatre Grec. Dissabte 22.
‘La vida es sueño’
La gran obra de Calderón de la Barca està interpretada per la Companyia Nacional de Teatre Clàssic dirigida per Declan Donnellan i Nick Ormerod, de l’aclamada Cheek by Jowl. L’obra converteix la platea en la cort de Polònia, on transcorre l’acció en aquesta moderna posada en escena amb tocs d’humor i moments trepidants que connecta amb l’espectador gràcies a uns sòlids intèrprets. Teatre Grec. 9 i 10 de juliol.
‘Carnación’
Després del seu èxit amb ‘Trilogía de la guitarra’, l’avantguardista bailaora Rocío Molina presenta el seu últim espectacle, en què experimenta i s’allibera de tota mena de lligams amb Niño de Elche com a cantaor i un conjunt que inclou violí, piano, una soprano i les veus de la Coral Càrmina. Una obra performàtica en què apareixen sentiments com la ràbia, la culpa, el desig, el rebuig i l’atracció. Mercat de les Flors. Del 7 al 9 de juliol.
‘Ink’
Poderós, bonic i sorprenent. Així és l’últim espectacle en què Dimitris Papaioannou treballa a duo amb Suka Horn. Els desitjos i inseguretats de l’ésser humà, els mites i la filosofia grega es combinen en una coreografia marcada per la presència de l’aigua, un element clau per a la vida, mitjançant una original utilització d’una instal·lació de reg automàtic en un espai singular. Teatre Lliure Montjuïc. Del 24 al 26 de juliol.
‘Beethoven 7’
La cèlebre companyia alemanya Sasha Waltz torna al festival per posar en dansa l’exuberant ‘Setena’ de Beethoven, la seva simfonia més vitalista, interpretada per l’Orquestra Simfònica del Liceu. Abans oferiran una altra peça que hi connecta amb música electrònica de Diego Noguera que posa en relleu en conflicte entre la llibertat individual en una societat plena de normes. Teatre Grec. 5 i 6 de juliol.
‘The pulse’
La companyia australiana Gravity & Other Myths ofereix un premiat espectacle que demostra la capacitat de resiliència, lluita i solidaritat de l’ésser humà per arribar cada vegada més enllà i superar qualsevol límit. Una proposta única de circ contemporani visceral, poètic i sorprenent que reuneix una trentena de magnífics acròbates i el mateix nombre de veus d’un cor. El Cor de Noies del Orfeó Català els acompanyarà. Teatre Grec. Del 29 de juny a l’1 de juliol.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034