Cartellera
De la nova versió de ‘La sireneta’ al ‘western’ gai d’Almodóvar: les 10 estrenes de cine de la setmana
Aquestes pel·lícules comparteixen cartellera aquesta setmana amb ‘Els cavallers del Zodíac’, basada en la famosa sèrie d’anime, i un documental sobre l’àlbum ‘Tubular bells’ de Mike Olfield
La nova versió de ‘La sireneta’, protagonitzada per l’afroamericana Halle Bailey i l’espanyol Javier Bardem i el nou curt d’Almodóvar, ‘Extraña forma de vida’, aterren a la cartellera de cine aquest cap de setmana, juntament amb ‘Els cavallers del Zodíac’ i un documental sobre l’àlbum ‘Tubular bells’ de Mike Olfield.
1. Una nova ‘Sireneta’ amb Halle Bailey i Javier Bardem
L’afroamericana Halle Bailey dona vida a la sireneta Ariel en la nova versió del clàssic animat de Disney, dirigida per Rob Marshall i que compta amb Javier Bardem en el paper del rei Tritó.
La pel·lícula mira d’actualitzar el conte de Hans Christian Andersen presentant l’Ariel com una jove sirena amb set d’aventura i incompresa pel seu pare, que fa tots els possibles per retenir-la al món submarí.
2. ‘Extraña forma de vida’, el ‘western’ gai d’Almodóvar
El segon curtmetratge en anglès de Pedro Almodóvar, després de ‘La voz humana’ (2020), és un ‘western’ de mitja hora que explora la relació d’amor i desig entre dos ‘cowboys’, que es complica a causa d’un assassinat.
Ethan Hawke i Pedro Pascal són els protagonistes del film, produït per Anthony Vacarello, director creatiu d’Yves Saint Laurent i que va tenir la seva posada de llarg internacional fa uns dies al Festival de Cannes.
3. ‘Els cavallers del Zodíac’ es fa carn i os
Tomek Baginski dirigeix aquesta primera pel·lícula d’acció real basada en la famosa sèrie d’anime que va arribar a la televisió espanyola a principis de la dècada dels 90.
En Seiya (Mackenyu), un testarrut adolescent que busca la seva germana segrestada, descobreix en una baralla de carrer que té poders místics i es veu immers en un món de sants en guerra amb entrenaments màgics i una deessa reencarnada que necessita la seva protecció.
4. ‘El colibrí’, un relat d’amor, superació i optimisme
Basada en la novel·la del mateix títol de Sandro Veronesi, ‘El colibrí’ és un relat d’amor, superació i optimisme que explica la vida de Marco Carrera, des de l’adolescència, quan coneix el seu gran amor, a la seva vida adulta a Roma i la seva trobada a Florència amb un psicoanalista que li ensenyarà a afrontar els continus cops del destí.
La italiana Francesca Archibugi dirigeix aquesta pel·lícula, protagonitzada per Pierfrancesco Favino, Bérénice Bejo, Kasia Smutniak i Nanni Moretti.
5. ‘Maestro(s)’ una relació pare-fill marcada per la música
El cinquè llargmetratge del director francès Bruno Chiche és una comèdia dramàtica sobre les relacions paternofilials que adapta lliurement la israeliana ‘Pie de página (Footnote)’ de Joseph Cedar, nominada el 2012 als Oscars com a millor pel·lícula de parla no anglesa.
Si al film original pare i fill es dedicaven a estudiar el Talmud, aquí és la música la passió compartida per tots dos. El repartiment l’encapçalen Yvan Attal, Pierre Arditi, Miou-Miou, Pascale i Caroline Anglade.
6. ‘Matar cangrejos’, un viatge al Tenerife dels anys 90
Guanyadora del premi a la millor pel·lícula espanyola a la secció Zonazine del Festival de Màlaga, ‘Matar cangrejos’ és l’’opera prima’ d’Omar Al Abdul Razzak, una història familiar al seu Tenerife natal dels anys 90.
En Rayco, un nen de 8 anys, i la seva germana Paula de 14 maten el temps com poden mentre esperen ansiosos l’arribada de Michael Jackson a Tenerife –el cantant hi va actuar el 26 de setembre de 1993– sense saber que la seva vida podria canviar perquè la seva mare s’ha quedat embarassada d’un estranger.
7. ‘Anhell69’, el Medellín contracultural
El colombià Theo Montoya va ser premiat en la Setmana Internacional de la Crítica del Festival de Venècia amb aquest film experimental que evoca nits de drogues i música electrònica als baixos fons de Medellín, una ciutat fantasma, de vegades dura i conservadora, però també jove, transgressora i violenta.
8. ‘La pecera’, una història vitalista contra el càncer
Escrita i dirigida per la porto-riquenya Glorimar Marrero Sánchez, ‘La pecera’ narra la història de la Noelia, una artista visual que descobreix que té metàstasi després d’uns quants anys en remissió del càncer i decideix tornar a Vieques, la petita illa caribenya on va créixer, mantenint en secret el seu estat de salut.
9. Un documental sobre ‘Tubular bells’, el disc de Mike Oldfield
Documental dirigit per Julian Rodd i narrat per l’actor britànic Bill Nighy que celebra el 50è aniversari de la publicació de ‘Tubular bells’ de Mike Olfield, l’àlbum instrumental més venut de la història del rock i inclou entrevistes de Mike Oldfield i altres artistes, a més d’una gravació del concert al Royal Festival Hall de Londres el 2021.
10. ‘Toda una vida’, retrat dels avis
Notícies relacionadesEl debut de Marta Romero és un documental fet a partir de les gravacions domèstiques amb què al llarg de 12 anys ha retratat els seus avis, el Paco i la Trini, una història d’amor de més de 60 anys, que serà posada a prova quan l’Alzheimer es creui en les seves vides.
Part de la recaptació del film en cines anirà destinada a la Fundació Pasqual Maragall.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034