Festival d’estiu de Barcelona

Cinc propostes gratuïtes del Grec

Cinc propostes gratuïtes del Grec

EPC

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Artistes, fàbriques de creació i museus es tornen a unir en aquest Grec. Cesc Casadesús, director del Grec: Festival de Barcelona; Quim Vicente, coordinador de Museus Municipals, i Eva Sòria, directora d’Innovació, Coneixement i Arts Visuals, han presentat una sèrie de propostes que permeten veure en quin punt es troben diferents processos creatius d’interessants artistes residents en alguna de les onze fàbriques de creació de Barcelona. «Creació i Museus és un dels nostres projectes estrella», ha destacat Sòria. I formen part de les propostes gratuïtes del Grec. Majoritàriament es concentren el primer cap de setmana del Festival de Barcelona, l’1 i 2 de juliol, a diferents museus de la ciutat. Alguns projectes necessiten reserva prèvia, ja que l’espai on es duen a terme és reduït.

‘Extinction rave [Diagnóstico de situación]’

Creació de la Fundación Mis Bragas que convida a recórrer el Museu de Ciències Naturals amb uns auriculars amb reflexions de diferents pensadores contemporànies sobre la vida en comú al planeta, l’economia i el canvi climàtic. Després de guiar el públic per l’exposició temporal ‘Imprescindibles’ i la permanent ‘Planeta vida’, acabarà al terrat del museu, amb música en viu.

1 i 2 de juliol. 20.00 i 21.45 hores. Museu de les Ciències Naturals.

‘Projecte K amb K de Kol·lectivitat’

Els artistes de circ de Sputniks Cia «prendran» el castell de Montjuïc i la seva arquitectura pètria per oferir una proposta que juga amb la història, la memòria i els rols de poder. Fins i tot han involucrat un dels vigilants en el xou, una creació col·lectiva i coral amb sis intèrprets.

Dia 2. 11.00, 12.00 i 13.00 hores. Castell de Montjuïc.

‘AUTOODI’

El ballarí i coreògraf Pere Seda i la grallera Sònia Àrias aprofiten una sala buida del Museu Etnològic per defensar la seva connexió amb la dansa i la música tradicionals en un món globalitzat. Diàleg entre dos mons amb una mica de ‘performance’ i algunes sorpreses. Necessita reserva prèvia.

2 de juliol. 12.00 i 18.00 hores. Museu Etnològic i de les Cultures del Món.

‘Dido’

L’escultora Paula García-Masedo ha dissenyat una instal·lació que utilitza paper de drap de lli inspirant-se en un tapís de l’any 1500 sobre el mite de Dido del Museu del Disseny. La seva proposta rastreja l’herència del patriarcat i del món vegetal, dos temes relacionats amb aquest tapís amb un contingut al·legòric important.

Del 22 juny al 2 de juliol. Museu del Disseny de Barcelona.

‘Escoltes divergents: estudis sobre desnaturalitzacions del moviment del so’

‘Escoltar amb les mans’ és una exposició temporal sobre la fragilitat dels suports analògics de so. Dues ballarines i un músic utilitzen tres de les obres exposades per anar més enllà i fer una relectura diferent en què uneixen dansa contemporània i sons creats amb un instrument singular, l’Escultura Sonora Baschet. El divendres 30 de juny. 18.30 hores i 20.30 hores. Museu de la Música

Cicle Boombeta

Notícies relacionades

El cicle Boombeta també és gratuït. Està impulsat pel Graner, fàbrica de creació que durant el festival tornarà a connectar amb els veïns del barri de la Marina, on s’ubica, traient la dansa al carrer i oferint tallers diversos, entre altres activitats. Janet Novas presentarà ‘Proto’ i la sol·licitada Luz Arcas, artista resident, mostrarà en quin punt es troba el seu últim projecte amb ballarins professionals i d’altres que no ho són, tots més grans de 65 anys. Cal fer reserva.

De l’1 al 20 de juliol. Graner.

Temes:

Grec