Als 55 anys

Mor la poeta Anna Campillo, guanyadora de la 38a edició del premi Miquel Martí i Pol

El festival de poesia UN-I-VERS s’estrena a Benifallet

Antonio Gala, rei de la paraula

Mor la poeta Anna Campillo, guanyadora de la 38a edició del premi Miquel Martí i Pol

Editorial Trípode

1
Es llegeix en minuts
EFE

La poeta Anna Campillo, guanyadora el novembre passat de la 38a edició del premi Miquel Martí i Pol amb l’obra ‘Udol i llop’, ha mort als 55 anys, segons ha informat la Fundació Miquel Martí i Pol. Està previst que l’obra amb què va guanyar el premi sigui publicada pròximament per Pagès Editors.

Nascuda a Mollet del Vallès (Barcelona) el 1968, s’havia llicenciat en Filologia Anglogermànica i era professora de secundària i batxillerat, feina que combinava amb la creació literària.

Segons va assenyalar quan va ser distingida, es tracta d’un poemari que neix de «la voluntat personal d’imaginar com hauria sigut una existència anterior en contacte amb la natura i d’una manera molt salvatge, amb una concepció de la vida molt diferent de la que podem tenir en l’actualitat en les societats occidentalitzades».

Una vida, prosseguia, «lluny de la digitalització i de la sensació de tenir controlat el nostre entorn, de moure’ns en una aparent zona de confort».

Trajectòria

Notícies relacionades

Anna Campillo va ser professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i havia participat en projectes com l’antologia ‘Poesia anglesa i nord-americana contemporània’, d’Edicions 62.

El seu primer llibre publicat va ser ‘Trencadissa’ (Trípode), el 2022, on dialogava amb ‘Terra erma’, de T.S. Eliot, un llibre que també va ser «escrit després d’una destrossa, la del món occidental». També va guanyar el 13è Certamen Literari de Relat Breu de Santa Eulàlia de Ronçana (Barcelona)

Temes:

Poesia