‘Un nanosegundo en el metaverso’
Cinc maneres de desconnectar a l’estiu, amb tecnologia i sense
Arriba l’últim capítol de la primera temporada d’‘Un nanosegundo en el metaverso’, en què parlem de maneres de superar l’estiu.
Mentre que els més ‘techies’ opten per ‘gadgets’ i aplicacions per esprémer el temps lliure, d’altres prefereixen desintoxicar-se de les xarxes socials i el mòbil
Amb l’arribada de l’estiu i les vacances, es multipliquen les opcions per gaudir del temps lliure. Per passar-ho d’allò més bé, alguns opten per nous ‘gadgets’ i aplicacions que els permeten treure el màxim partit a les seves excursions i al seu temps, mentre que d’altres prefereixen desconnectar del món digital (moltes vegades relacionat amb la feina) i agafar certa distància de les xarxes socials.
Tot això és el que abordem en l’últim capítol de la primera temporada d’‘Un nanosegundo en el metaverso’, ‘Passatemps tech i altres alternatives per superar l’estiu’, en el qual parlem de com passarem l’estiu, de com desconnectarem de la feina i com ens divertirem, amb tecnologia i sense.
1. Recuperar els sudokus i els crucigrames
Recuperar els sudokus i els crucigrames, siguin digitals o analògics, és una activitat que desperta la ment i fomenta l’agudesa mental. Requereixen habilitats de lògica, deducció i vocabulari. A l’abordar els sudokus, un ha de reconstruir meticulosament la quadrícula numèrica per arribar a una solució coherent, mentre que els crucigrames exigeixen el coneixement de sinònims i definicions per completar les caselles en blanc.
2. Aprofitar les propostes culturals i d’oci que compten amb la tecnologia com a valor afegit
Un bon exemple d’això és el Paradox Museum de Barcelona, un museu on, gràcies a la tecnologia, sembla que res tingui sentit. Una altra opció són els parcs d’atraccions, que cada vegada més afegeixen components de realitat virtual i fins i tot una cua digital per passar-ho estupendament.
3. Substituir els correus electrònics i els WhatsApp per les postals
La comunicació tradicional obre un ventall de possibilitats. En un món digitalitzat, les postals ens transporten a èpoques passades. Escriure i enviar una postal implica prendre el temps per seleccionar la imatge adequada, redactar un missatge personalitzat i enviar-lo per correu postal. A més, rebre una postal a la bústia pot ser emocionant i sorprenent. És una opció per als més nostàlgics.
4. Sortir a caminar amb l’impuls d’aplicacions
Notícies relacionadesSigui a casa o durant les vacances, sempre són recomanables els passejos per aclarir-se i estirar les cames. Existeixen diferents aplicacions, com We Ward o Oysho Training, que animen al passeig. A més, fan un seguiment de la distància recorreguda, el temps transcorregut i les calories cremades.
5. Passejar per les botigues físiques
Substituir les compres en línia per la visita a establiments físics pot oferir experiències més enriquidores. Alguns comerços especialitzats proporcionen interaccions interactives i activitats que resulten molt gratificants. Si vas personalment a aquests comerços, podràs disfrutar d’una experiència sensorial completa i també tindràs l’oportunitat de connectar-te amb experts que comparteixen el teu coneixement i passió. No hi ha res millor que experimentar directament els teus aliments i begudes favorites en un entorn especialitzat.
En la primera temporada d’‘UNEM’...
1. ‘Despegamos en modo avión’ amb consells per desenganxar-nos del mòbil
2. A ‘Del amor al ghosting hay un paso’, ens centrem en com les aplicacions de cites han eclipsat l’art de seduir.
3. A ‘Socorro, la Inteligencia Artificial nos ha robado el micro’ aprofundim en les aplicacions i els perills de la Intel·ligència Artificial amb Carles Planas.
4. La nostra visita al Mobile World Congress va donar lloc a un capítol especial, en la quarta entrega del pòdcast.
5. En el cinquè episodi del pòdcast analitzem la figura dels ‘influencers’ amb la creadora de contingut Paauulzz i Marisa Oliver.
6. A ‘Last Call para el postureo de la Semana Santa’ parlem sobre la influència de les xarxes i d’internet en els viatges.
7. Parlem de ‘smishing’, ensarronades, estafes d’Internet a ‘Ciberseguridad y phishing ¿Cómo podemos protegernos de las estafas de internet?’
8. La IA ha posat en perill la indústria de la música. Ho analitzem en el nou episodi d’‘UNEM’.
9. Analitzem el paper de les xarxes socials en política: ‘Es el vecino el que elige al alcalde’.
10. Dediquem un capítol a explicar l’últim fenomen del món de l’entreteniment: la Kings i la Queens League, juntament amb el periodista de SPORT, Sergi Graell.
11. ‘Femtech’, o la tecnologia al servei de la salut femenina.
12. Pressió estètica en temps d’Instagram.
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia