Avanç de programació

El Sónar promet ball en l’edició del 2024

Concert del festival de música Sónar el juny del 2023.

Concert del festival de música Sónar el juny del 2023. / Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Adult des de fa molts anys, el Sónar sobrepassa la trentena d’edicions madur i sense desviar-se del camí per on transita hàbilment des de fa dècades. El festival de músiques avançades tornarà el juny del 2024, del 13 al 15, amb el format estable que tan bé li funciona hi passin els noms que passin.

Aquest dijous el Sónar ha llançat un primer avanç de la programació d’una pròxima edició en què promet ball. Pels artistes que desfilaran per la Fira de Montjuïc i de la Gran via, però també per una aposta per propostes coreogràfiques radicals. És a dir, ball a la pista, com sempre, i ball també sobre els escenaris del festival. En aquest sentit, sobre la tarima el Sónar ha anunciat que hi haurà domadors de gran públic com la DJ belga Charlotte de Witte amb un xou anomenat ‘Overdrive’ o el francès Folamour amb un espectacle audiovisual que parteix de la música disco i el house. També icones com Floating Points i, entre altres, Ben Böhmer i Reinier Zonneveld.

Notícies relacionades

Aquests noms estan acompanyats d’artistes indiscutibles allunyats del club com el raper nord-americà Vince Staples, un dels protagonistes sens dubte del Sónar 2019, la londinenca Jessie Ware, figura britànica actual a través de la barreja entre el soul i el r&b que presentarà el seu cinquè àlbum, i el productor Kaytranada. De l’escena espanyola destaca el far generacional Judeline, autora d’algunes de les millors cançons de l’any com ara ‘2+1’ i ‘Canijo’.

La 31a edició del Sónar va acompanyada de la 14a edició del Sónar+D, la part més tecnològica del festival, que aquest any continuarà indagant en el vincle entre la intel·ligència artificial i la música, però també en la relació entre la natura i la tecnologia.