El Districte Cultural allotjarà la Col·lecció ArtStudio CaixaForum
L’antic magatzem de CaixaForum reobrirà el 2026 al Districte Cultural reconvertit en centre de recerca, conservació i ‘think tank’
La Fundació La Caixa ha presentat el projecte de reforma i ampliació d’un magatzem que té en propietat per convertir-lo en la Col·lecció ArtStudio CaixaForum, una superfície de 10.000 metres quadrats situada al Districte Cultural de l’Hospitalet de Llobregat. Allà es traslladaran obres de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Fundació La Caixa, constituïda per 1.069 obres de 445 artistes després d’una remodelació que suposarà una inversió de 12 milions d’euros i que estarà acabada el 2026. L’ArtStudio CaixaForum no serà un espai expositiu. Serà un centre de recerca i conservació d’obres i un think tank que permetrà la trobada de professionals de l’art, la cultura i el pensament.
El Districte Cultural allotjarà la Col·lecció ArtStudio CaixaForum /
L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i el president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, van anunciar ahir l’acord que permetrà reconvertir el magatzem que fins ara ha acollit part del gran fons d’obres d’art de la Fundació La Caixa en el nou centre cultural ArtStudio CaixaForum.
Quan estigui acabat acollirà la col·lecció privada de la fundació, constituïda per 1.069 obres de 445 artistes, entre els quals destaquen Bruce Nauman, Gerhardt Richter, Sigmar Polke, Doris Salcedo, Mona Hatoum, Cristina Iglesias, Tacita Dean, Cindy Sherman, Juan Muñoz, Pierre Huyghe, Antoni Tàpies, Ignasi Aballí i Soledad Sevilla. Aquesta col·lecció d’art contemporani, nascuda als anys 80, s’ha convertit segons la Fundació a la primera col·lecció privada d’Espanya i en tot un referent europeu.
Després de 40 anys de treball
El president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, va manifestar que "ArtStudio CaixaForum representa el punt àlgid de 40 anys de treball amb la nostra col·lecció i suposarà un impuls en el nostre compromís per fer arribar la cultura a tothom com a motor de transformació social. Volem donar encara més valor a aquest patrimoni únic i continuar treballant en la connexió amb la realitat més viva de l’art dels nostres dies i en la capacitat de crear associacions i establir vincles entre l’art i el món que ens envolta".
Notícies relacionadesPer la seva banda, Núria Marín va declarar que "l’Hospitalet és una ciutat culturalment molt viva. Des que es va posar en marxa el Districte Cultural, un dels seus objectius ha sigut impulsar la col·laboració entre agents artístics i culturals i altres agents, entitats i institucions. Amb l’arribada de la Col·lecció ArtStudio CaixaForum, s’acosta als nostres artistes i creatius un patrimoni únic i singular".
La nova infraestructura permetrà reunir les obres de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Fundació La Caixa en un únic espai. La proposta arquitectònica dissenyada per Pretel Arquitectura s’inspira en un edifici on el Rijksmuseum de Ámsterdan guarda les seves obres. L’edifici planteja ampliar un soterrani i una parcel·la lateral, dos accessos de vehicles i dos accessos per al personal del centre i d’altres; el disseny dels espais i de la circulació a l’edifici, i la implementació d’unes zones d’oficines i de treball òptimes i amb llum natural, amb criteris de sostenibilitat.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia