guia de visionaments
‘Bluey’ (i nou grans sèries infantils més)
Celebrem l’arribada, avui a Disney+, d’una remesa de ‘Bluey’, deu noves dosis de felicitat, recordant algunes de les millors sèries recents d’animació per a nens disponibles en ‘streaming’
Els motius per veure la intrèpida exploradora ‘Hilda’ es compten per desenes
Cada episodi de ‘Bluey’ dura set minuts, així que convé espaiar-ne el visionament
Bones notícies per a pares necessitats de material amb què calmar la canalla: avui arriba a Disney+ una nova remesa d’episodis de Bluey, nou llargs mesos després de l’estrena a Austràlia. Ho celebrem recordant aquest clàssic modern i nou sèries animades infantils més que els pares no tindran problema en veure. Ordenades de menor a més edat recomanada per començar-ne el visionament, sempre seguint la guia de l’oenagé per al benestar infantil Common Sense Media.
‘Bluey’ (i nou grans sèries infantils més) /
‘LA isla de las formas’ (Apple TV+).
‘Bluey’ (i nou grans sèries infantils més) /
Els llibres escrits per Mac Barnett i il·lustrats pel genial Jon Klassen cobren hipnòtica vida en aquesta sèrie d’animació en stop-motion (és a dir, imatge per imatge) amb disseny de producció d’altíssim nivell. Seguim, sense cap classe de pressa, els relatius xocs entre tres formes de personalitat més que definida. El Triangle és una mica caòtic, cosa que el posa en conflicte amb el bastant maniàtic Quadrat. Mentrestant, el Cercle, una esfera sàvia amb poders màgics, fa el que pot per aguantar-los. A partir de 3 anys.
‘Bluey’ (i nou grans sèries infantils més) /
‘sapo y Sepo’ (Apple TV+).
‘Bluey’ (i nou grans sèries infantils més) /
Entre 1970 i 1979, Arnold Lobel es va marcar una sèrie de llibres il·lustrats sobre dos molt bons amics, un gripau, l’altre granota, ficats en petits drames en un món semblant al dels humans. Res massa important: es resisteixen a la temptació de menjar galetes, esperen un correu que ni tan sols està clar que hagi d’arribar… Petites paràboles per aprendre a gestionar les emocions i, sobretot, valorar l’amistat. A partir de 3 anys.
‘Bluey’ (i nou grans sèries infantils més) /
‘Bluey’ (Disney+).
L’australià Joe Brumm es va inspirar en les seves pròpies petites filles i la seva vida familiar per configurar aquesta col·lecció de dosis de felicitat. Gairebé cada episodi, recordem, dura només set minuts, de manera que convé espaiar el visionament dels deu que arriben avui. Hi veurem la gosseta Bluey i la seva germana Bingo construir una casa bastant especial per a Kimjim, el seu ninot de peluix; jugar a ser oficinistes, o explorar un apartament de vacances en lloc d’anar-se’n a la platja amb la seva mare. A partir de 4 anys.
‘Hilda’ (Netflix).
Els motius per veure aquesta sèrie s’expliquen per desenes. D’entrada, sembla difícil imaginar una heroïna més encantadora que aquesta intrèpida exploradora d’11 anys amb el cabell blau. O un company d’aventures superior al seu cérvol-guineu. És la mateixa Bella Ramsey (The last of us) qui dona veu a Hilda i Grimes qui posa el tema principal. Es respecta l’estil de les novel·les gràfiques de Luke Pearson, la seva línia clara, els seus colors càlids. És meravella total. A partir de 6 anys.
‘Kiff’ (Disney+).
Un exemple de l’auge de l’animació sud-africana: d’allà provenen Lucy Heavens i Nic Smal, creadors d’aquesta irresistible comèdia musical per a (no només) nens, carregada d’imaginació, lliçons constructives i important deliri. Ens explica les aventures de l’animat esquirol titular i el seu millor amic, el més tranquil conill Barry, en una illa muntanyosa on mai passa res gaire greu. Cada episodi té un número musical i, a més, amb temes compostos per Brad Breeck, premiat pel seu treball a Gravity Falls. A partir de 6 anys.
‘Pinecone y el Poni’ (Apple TV+).
Com l’excel·lent Hilda, aquesta adaptació (bastant lliure) del primer àlbum infantil de Kate Beaton presenta un personatge principal femení allunyat de clixés tous. Pinecone és una petita princesa guerrera, i el Poni, el seu millor amic, un cavallet flatulent que vam veure per primera vegada en el clàssic Hark! A vagrant de Beaton. En el seu camí es creuen gegants, dracs, mags i molts desafiaments superats amb alegria. Els gags visuals se succeeixen sense parar. A partir de 6 anys.
‘Anfibilandia’ (Disney+).
També aguerrida és la protagonista d’Anfibilandia, la jove d’origen tailandès-nord-americà Anne Boonchuy, atrapada, primer a desgrat seu i després per al seu goig, al món de granotes del títol. Allà es converteix en millor amiga de Sprig, un noi granoteta de carisma còmic incommensurable. Les seves esbojarrades aventures, amb alguna cosa dels Looney tunes de la Warner, van sorgir de la imaginació de Matt Braly, abans empleat en el storyboarding i la direcció de Gravity Falls, clara pedrera de talents. A partir de 8 anys.
‘Casa búho’ (Disney+).
Perquè també de l’equip de Gravity Falls provenia Dana Terrace, creadora d’una joia cancel·lada prematurament per "no ajustar-se a la marca Disney", segons va declarar Terrace a Reddit. A principis del 2022, l’artista es va atrevir a colar a la Casa del Ratolí un petó entre personatges principals del mateix sexe: Luz Noceda, valenta petita de 14 anys posada a aprenent de bruixa en una altra dimensió, i la seva nòvia, la ja bruixa Amity Blight. Els que van decidir cancel·lar-la segurament tampoc van aprovar l’esperit queer de Steven Universe o She-Ra y las princesas de poder. A partir de 8 anys.
‘La conserje Pokémon’ (Netflix).
Pocs ansiolítics millors ara mateix que aquesta sèrie sobre la jove mil·lennista Haru i els seus primers dies com a nova conserge del complex hoteler Pokémon, on tant humans com Pokémon acudeixen a fer reset. El ritme lent del lloc beneficia no només la cremada Haru, sinó l’espectador, més petit o més adult. Quan els ulls s’entreobren, és moment de disfrutar de les al·lucinants i variades textures de la seva animació en stop-motion. A partir de 8 anys.
Notícies relacionades‘Marvel Moon Girl Y Dinosaurio Diabólico’ (Disney+).
Steve Loter (director de la memorable Kim Possible) ha codesenvolupat aquesta meravellosa immersió en el Lower East Side novaiorquès del braç d’una peculiar parella d’herois: Lunella Lafayette, una petita genia negra de 13 anys, i el seu company, el Dinosaure Diabòlic, tiranosaure vermell (antiga creació de Jack Kirby) que ha portat sense voler al nostre món després d’activar un portal. L’estil visual recorda Spider-Man: Un nuevo universo i la música va a càrrec del veterà del R&B Raphael Saadiq; en altres paraules, això és el més cool del món. A partir de 8 anys.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034