Una cita efervescent i viva
La cerimònia de lliurament dels premis a l’Antiga Fàbrica Damm, a la qual van acudir unes 200 persones, va ser àgil i divertida gràcies a l’enginy del presentador, Roger de Gràcia, i va tenir una cloenda deliciosa amb begudes i plats ‘premium’.
Els que hi van acudir van confirmar, tot just entrar a la sala de calderes de l’Antiga Fàbrica Damm, que era la festa gastronòmica que no s’havia de perdre. Perquè no podien tenir una millor rebuda: un representant de La Jabugueña fent arabescos amb un ganivet i un pernil. Però tocava ser pacient perquè primer venia el photocall, i després, l’entrega dels guardons.
No es va tractar d’una entrega de premis freda i funcionarial, sinó àgil i entretinguda gràcies a l’enginy de Roger de Gràcia, que (gairebé) va fer oblidar als assistents el que els esperava minuts després. I això va tenir molt mèrit davant una audiència de 200 persones que ja estava salivant després d’haver vist aquells quioscos de menjar i beguda.
A favor dels productors
Van participar en la cita icones com Joan Roca i Carles Gaig (Petit Comitè) i figures dels fogons amb tot el present i el futur al davant com Martina Puigvert (Les Cols) i Carlota Claver (La Gormanda). El xef d’El Celler de Can Roca, amb un jovial –i envejable– aspecte acabats de complir els 60, va entregar el premi als nois de Mantis i el del Petit Comitè va acudir com a membre del jurat, en el qual també hi havia Puigvert i Claver, que van decidir que calia nomenar llegenda gastronòmica Carme Ruscalleda i Eukarya, botiga-obrador del pastisser Lluc Crusellas, millor empresa artesana.
En aquest sanedrí d’experts hi havia també el responsable de Cata Mayor, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO i el grup Prensa Ibérica, Pau Arenós; el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, i l’empresari Enric Rebordosa, propietari de Grup Confiteria (Betlem, Cafè del Centre, La Confiteria, Bar Muy Buenas, El Maravillas, Paradiso, Dr. Stravinsky...).
Hi va haver coses importants a l’escenari, sí. Ruscalleda va combinar el glamur del seu estilisme amb un discurs ben reivindicatiu i apassionat en favor dels productors, i Crusellas, jove dolç, mirava de processar aquests últims mesos de vertigen que està vivint. El premi de Cata Mayor és la guinda d’un pastís anomenat Millor Xocolater del Món 2022. "Està anant tot molt ràpid", va esbufegar. Més que quan anava en bici i volia ser ciclista. Per això intenta posar el peu a terra instal·lant-se a Vic, capital de la seva Osona natal, i no a Barcelona, on tot s’accelera més.
I David Romero i Toni Solans (Mantis) van exhibir l’ímpetu, la frescor i les ganes que injecten la joventut i l’adrenalina d’aconseguir un premi atorgat pels lectors de Cata Mayor. "Volem continuar molt temps i donar molta canya. Això és només el principi".
El final de la cerimònia i el principi de la festa gastro van ser el breu discurs del director del diari, Albert Sáez, orgullós del treball que lidera Pau Arenós a Cata Mayor, i la demostració de com es fa el còctel Cata Mayor, a base de ginger beer i rom reposat, ideat per Estrella Damm i el Don Papa. El van presentar a l’escenari de la gala amb una demostració. "Efervescent i viu, divertit i estimulant, però també seriós, amb un fons complex i madur, especiat i torrat", van prometre.
No va defraudar els que el van provar a la festa posterior, on (ara sí que ho expliquem) hi va haver pans de Baluard, patates fregides snacks i fruita seca de Frit Ravich, bombons de Catànies Cudié... I cerveses de la casa (mai més ben dit en aquest cas, perquè les va posar Damm, que va exercir d’amfitriona), el vermut Dos Déus i el rom Don Papa que va posar ABC Liqueur, caves de Canals & Munné... I aquell pernil, és clar, de La Jabugueña, que tant va agradar als convidats.
Hi eren presents, entre d’altres, Xavier Comerma (director general adjunt de Banc Sabadell i director territorial de Catalunya), Diego Gallego (PSC), Camil Ros (UGT), Mireia Cammany (Pimec), Pedro Ferrer (Freixenet), Antoni Segarra (FGC), Josep Broch (Ajuntament de Barcelona), Antoni Fitó (Cambra de Comerç de Barcelona), Álex García Sánchez i Eva Pedro (Àltima), Emma Cobos (Port de Barcelona), Miguel Pe Torre (Ametller Origen), Ainhoa Soria (TheFork), Enric Canet (Casal dels Infants), Ignacio García Nieto (Riva y García), Fèlix Noguera (director general de Prensa Ibérica Catalunya), representants del Gremi de Restauració de Barcelona, ICS, Honda, Incyta, Interact, Intermèdia, Interprofit, Iturbide, Mediclinics, Mercat de les Flors, Mutua Universal, Mitsubishi Electric, Parlem, Anteverti, Brainlux TV, Arroniz Consulting, Arellano Arquitectura Floral, BBL Translation, Ciutadans, Cadena Pirinenca, AWG, Eurecat, Fundació Aura, Glocally, Corporación Universal del Management... I també subscriptors d’EL PERIÓDICO. Tots ells són els que amb la seva fidelitat fan possibles gal·les que es converteixen en festes gastronòmiques.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034