La vidasón fantasmes

La vidasón fantasmes
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A l llarg de la seva carrera, Andrew Haigh ha mostrat especial interès a retratar personatges que no se senten còmodes amb la seva identitat sexual ni en sintonia amb la cultura queer de la qual formen part, i incapaços de tancar ferides del passat. Per primera vegada, això sí, aquí ho fa a través d’una cosa semblant a una història de fantasmes, en la qual el naturalisme de la seva obra prèvia apareix canviat en melodrama metafísic.

Notícies relacionades

El seu protagonista és un guionista que, després d’una trobada amb un enigmàtic veí que deriva en una relació, torna a la llar de la seva infància, on els seus pares semblen tenir la mateixa edat que tenien el dia de la seva mort 30 anys abans, i allà emprèn un treball de curació mitjançant converses que mai havia arribat a tenir amb ells..

En el procés, Haigh inicialment permet que Desconocidos transiti pel terreny poètic i misteriós, però, de manera cada vegada més literal i òbviament sentimental, va cenyint aquest món claustrofòbic als contorns del trauma del seu protagonista. Per això, i malgrat que mentrestant ofereix escenes demolidores, la pel·lícula va diluint el seu impacte emocional mentre es dirigeix cap a una catarsi predictible i una resolució que més val oblidar, embolicada en tot moment de cert aire terapèutic.

Temes:

Cine