Cap Butaca Buida apunta a rècord amb 40.390 entrades ja venudes

Molts teatres de Catalunya ja han penjat el cartell d’‘entrades esgotades’ en els 176 espectacles de teatre, dansa i circ previstos per a aquest dissabte en 145 escenaris.

Cap Butaca Buida apunta a rècord amb 40.390 entrades ja venudes

marta cervera

3
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Cap Butaca Buida, gran festa de les arts escèniques que se celebrarà per primera vegada el dissabte 16 de març, ja ha venut 40.390 entrades de les 60.457 disponibles aquell dia als teatres de tot Catalunya. Molts ja han penjat el cartell de No hi ha entrades en els 176 espectacles de teatre, dansa i circ previstos en 145 escenaris. El repte d’omplir totes les localitats als teatres de Catalunya ha animat els espectadors, que han connectat amb l’esperit d’aquesta primera edició de Cap Butaca Buida.

L’objectiu és convertir-se en una festa cultural com Sant Jordi, però en versió teatral en què brilli el sector de les arts escèniques. I, com a la diada, el protagonista recaurà en les persones que ho fan possible. "Serà un triomf si aquesta festa aconsegueix atraure a les sales gent que no va mai al teatre o si els que hi van només una vegada a l’any, que és la majoria, s’apunten a fer-ho una segona vegada gràcies a aquesta iniciativa", va destacar Toni Albaladejo, vicepresident de l’ADETCA. La idea d’arribar a un nou repte per a les arts escèniques a Catalunya ha quallat.

A Barcelona molts teatres han esgotat localitats per a les dues funcions previstes aquell dia. Cal assenyalar que aquesta temporada compta amb una espectacular i variada programació que ja apuntava a uns índexs rècord abans de posar-se en marxa Cap Butaca Buida. Si tenen ganes d’explicar algun dia que van viure de prop aquesta primera edició i van contribuir a omplir els teatres catalans, cal espavilar-se.

50 ‘sold out’ o gairebé

Una cinquantena d’espectacles ja han fet sold out o estan a punt de fer-lo. A Barcelona ja no queden entrades el dia 16 per a La trena al Goya, tot un fenomen protagonitzat per un pòquer d’actrius; Escape Room 2 al Condal, una comèdia que ha deixat en evidència la dita "les segones parts mai han sigut bones", i Elling a La Villarroel, un altre fenomen en alça protagonitzat pel premiat David Verdaguer i per Albert Prat. Els Watson, al TNC, també ha fet el ple dissabte i tampoc queden localitats aquell dia per veure Llums, llums, llums a La Becket, una obra feminista inspirada en dos personatges de Cap al far, de Virginia Woolf. Ja no queda res dissabte per a La veritat de la mentida, corrosiva comèdia de Florian Zeller al Teatre Akadèmia, ni per veure Fairfly, de La Calòrica, a l’Espai Texas.

Però hi ha moltes altres opcions per apuntar-se a Cap Butaca Buida a Barcelona. Entre els musicals hi figuren La historia interminable, que s’acomiada de l’Apolo el 7 d’abril, una obra sorprenent inspirada en el llibre homònim de Michael Ende, i Los chicos del coro, una versió diferent del film creada pel mateix autor i director de l’aclamada pel·lícula francesa, Christophe Barratier.

Per als que vulguin viure una experiència diferent de tot poden provar amb Fuerza bruta Wayra, a la Cúpula Arenas. Música, teatre gestual amb imatges molt potents, dansa i interacció amb el públic, que no s’asseu a cap butaca, sinó que es queda dret. L’espectacle argentí que ha triomfat a nombrosos països i aterra per primera vegada a Barcelona és un xou ple d’energia.

Notícies relacionades

Els interessats en el control de la informació poden acostar-se a un cas que ha marcat època amb Assange. El poder de la informació, al Teatre Gaudí Barcelona, i els amants del teatre clàssic tenen al Lliure Macbeth, tragèdia shakeaspeariana protagonitzada per Ernest Villegas i Laia Marull. Si prefereixen riure, no es perdin Ments perilloses, amb els monologuistes Leo Harlem, Luis Piedrahita, Ana Morgade i Eva Hache a l’Auditori Fòrum, o Ai Ai Ai, l’últim monòleg de Bruno Oro al Bosque.

Els fans de la dansa estan de sort: tenen un ampli panorama en el qual poden escollir gràcies a Dansa Metropolitana, que compta amb companyies capdavanteres de dansa contemporània com Sidney Dance Company i aposta per les danses urbanes.