EL FESTIVAL D’ESTIU DE BARCELONA
El Grec 2024 es bolca en el talent local
Del 26 de juny al 4 d’agost, el Festival Grec de Barcelona aposta més que mai pel talent local en la seva 48a edició amb una extensa programació de 81 espectacles (36 coproduccions), 42 a Montjuïc i 39 a la resta de la ciutat, i més de 50 activitats. El talent made in Barcelona prendrà l’amfiteatre, escenari principal i a l’aire lliure on s’ha mantingut la flama de les arts escèniques durant gairebé mig segle, fins i tot l’any de la pandèmia. La necessitat humana d’explicar i escoltar històries i de crear comunitat queda simbolitzat amb una foguera aal Teatre Grec que apareix al cartell d’aquest any, dissenyat per Silvia Delagneau, amb una foto de Sílvia Poch.
El Grec 2024 es bolca en el talent local /
Cesc Casadesús s’acomiada en la mostra després de vuit estius al capdavant. La seva singladura va començar amb un viatge pel món sencer i acaba el seu cicle amb una mirada a l’interior, un viatge més íntim i profund envoltat d’amics i, en especial, creadors que treballen a Barcelona. "Són artistes en els quals crec, un reflex meravellós de la potència d’aquesta ciutat, a la qual el festival ha ajudat a créixer", va dir Casadesús en la presentació realitzada al Teatre Grec que els artistes locals faran seu aquest any.
El Grec 2024 es bolca en el talent local /
Sílvia Pérez Cruz, La Veronal, La Brutal, Dagoll Dagom i Baró d’Evel, entre d’altres, actuaran a l’amfiteatre de Montjuïc. El festival amb dues coproduccions amb el de Festival d’Avinyó i un clar accent femení en la programació amb propostes internacionals d’Angélica Liddell, Lola Arias, Christiane Jatahy, Nat Randall, Anna Brackon, Jan Lauwers, Krzysztof Warlikowski, William Forsythe, Johann Le Guillerm oiHofesh Schechter.
El Grec 2024 es bolca en el talent local /
Com és habitual en la programació, destaquen grans noms del panorama internacional i local en 35 produccions de teatre, 15 de música, 14 de dansa, 10 d’escena híbrida, 5 de circ i 2 cicles de cine que arribaran a una seixantena de sales i espais diversos.
El Grec 2024 es bolca en el talent local /
Hi ha 156.968 entrades a la venda disponibles a partir del dia 18 d’abril, des de les tres de la tarda, tot i que a partir del dia 15 s’obrirà el canvi d’entrades per als que tinguin els vals de regal que el festival va posar a la venda per Nadal.
El pressupost del festival és de 3,5 milions d’euros i es beneficia de la pujada del 6,6% en cultura del primer pressupost de l’ajuntament de l’era Collboni, com va anunciar l’alcalde. Collboni va demanar un aplaudiment per a Casadesús –el nou director o directora s’anunciarà a mitjans de maig– i la seva renovadora aposta al capdavant del festival. En el seu discurs també va recordar Joan Anton Benach, cofundador del festival, i Ana Pérez Pagès, periodista cultural, morts aquest any. "Farem el millor Grec en homenatge a ells", va assenyalar.
Talent barceloní
La música serà la protagonista de la jornada inaugural amb el projecte de la cantant Sílvia Pérez Cruz Circular, basat en el seu últim disc Toda la vida, un día. En realitat no serà un únic espectacle, sinó tres en els quals la intèrpret de Palafrugell actuarà en concerts únics envoltada d’amics que l’han fet créixer com a artista, amb alguns dels quals ja l’hem vist al Grec i amb d’altres que no. Natalia Lafourcade, Rocío Molina, Andrés Corchero, Pepe Habichuela, Carles Dénia, Judit Neddermann i Salvador Sobral, entre d’altres, acompanyaran l’artista catalana.
Aquest any debutaran en el Grec artistes que no han tingut mai un concert propi en l’emblemàtic escenari a l’aire lliure. Pau Vallvé, Antònia Font, Rita Payés i també El Pot Petit hi seran presents, però també hi haurà un concert especial que reivindica la Barcelona d’avui i barreja en el qual actuaran Alizzz, Anna Ferrer, Dani Macaco, Queralt Lahoz, Nakany Kanté, Kiki Morente i Momi Maiga, entre altres.
Sonoma, aclamada proposta de la companyia de dansa barcelonina La Veronal, també es veurà al Teatre Grec amb un muntatge en el qual hi hayurà totes les ballarines que han participat des d’aquesta proposta i amb María Arnal com a protagonista amb una nova producció musical. Sonoma es va estrenar al MNAC i en pandèmia només per a 300 persones. Des d’aleshores, l’espectacle ha viatjat per nombrosos països, on ha tingut un gran èxit.
L’escenari del Teatre Grec acollirà El Misantrop de Molière, dirigit per David Selvas en una versió ambientada en el món actual i amb Pol López com a protagonista, i també una producció que recull els millors moments dels 50 anys de Dagoll Dagom, dirigida per Dani Anglès, ja anunciada quan es va presentar el repartiment de Mar i Cel, un clàssic del musical català que s’acomiadarà del públic definitivament aquesta tardor. L’Any Guimerà es commemorarà també al Grec amb Cançons d’amor i pirates, amb Lluís Homar, Pere Arquillué i la soprano María Hinojosa, entre d’altres .
El nou espectacle de circ contemporani de Baró d’Evel servirà per clausurar les nits al Teatre Grec amb una coproducció amb el Festival d’Avinyó que es podrà veure el 26 i el 27 de juliol al Grec. Molt a prop, a la sala Ovidi Montllor, actuaran altres destacats artistes de circ, com el sorprenent domador d’objectes Johann Le Guillerm, la Cia Vöel, Alba Sarraute, Manel Rosés i la funambulista La Corcoles.
El Grec permetrà conèixer el treball del reconegut director polonès Krzysztof Warlikowski, que portarà al TNC Elizabeth Costello. Set lectures i cinc contes morals, basats en el personatge del mateix nom i àlter ego del premi Nobel de Literatura J. M. Coetzee, autor sud-africà. L’obra planteja qüestions incòmodes sobre la nostra societat.
‘Tots ocells’, de Mouawad
Notícies relacionadesEl suport a la creació es deixarà sentir en una programació expandida a tota la ciutat on hi haurà des d’una versió de Tirant lo Blanc dirigida per Joan Arqué amb un potent repartiment al Romea; l’últim de Wadji Mouawad Tots ocells, a la Biblioteca de Catalunya, dirigit per Oriol Broggi, que coneix bé l’autor canadenc d’origen libanès, l’obra del qual aborda un tema candent: el conflicte entre Palestina i Israel. L’autoria catalana estarà a la Beckett amb l’estrena de Malamort, de Daniela Feixas, i Les Mans, de Llàtzer Garcia, dirigit per Sílvia Munt. I Aina Tur estrenarà Sis hectàrees d’oliveres, premi Quim Masó, que es podrà veure a la sala Heartbreak Hotel.
El Lliure acollirà potents i sorprenents espectacles, com un díptic sobre Shakespeare: Billy’s Violence/ Billy’s Joy, de Jan Lauwers. La brasilera Christiane Jatahy, una de les creadores més interessants del panorama actual, dirigirà una versió de Hamlet en què protagonisme a les dones de l’obra de Shakespeare. I Angélica Liddell, que va triomfar en l’últim Temporada Alta amb Vudú (3318) Blixen, presentarà al Lliure El entierro de Bergman.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Conferència a Brussel·les ¿Què ha trencat i què pot trencar Junts en la negociació amb el PSOE? Les claus de l’estratègia de Puigdemont
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034
- Així va l’Eurolliga La quarta victòria confirma la rehabilitació del Barça
- Tennis Alcaraz i Badosa treuen la millor versió per ficar-se a vuitens a Austràlia