PROPOSTA ORIGINAL
Terrats en Cultura torna l’1 de juny amb Marta Almirall
Juan Carlos Lérida i Niño de Elche tornen, 10 anys després, a aquesta iniciativa que combina la trobada íntima entre públic i artista.
Terrats en Cultura va sorgir el 2013 i mai, ni tan sols en pandèmia, es va quedar sense conquerir terrats per oferir petits concerts o actuacions a l’aire lliure. La iniciativa torna l’1 de juny, amb l’espectacle de dansa Jo soc d’aquí, dirigit per Marta Almirall, i acabarà el 27 de juliol amb Les dones de Guido Contini, un musical de proximitat inspirat en Nine, amb Mariona Castillo.
La idea d’utilitzar els terrats com a escenari va sorgir de la necessitat de tres gestors culturals de donar visibilitat a propostes artístiques interessants i, alhora, propulsar trobades culturals suggerents. En realitat, el 2013 va ser un any de prova perquè van entabanar dos amics que tenien àtics amb terrassa. Aquelles dues primeres actuacions van donar peu a una programació més extensa a partir del 2014. "Moltes vegades els artistes utilitzen aquest tipus d’experiència per provar coses que després faran o no en sala". Més d’un ho ha aconseguit.
Creativitat davant la crisi
"Tot va començar perquè després de la crisi ens feia pena veure com projectes interessants de teatre no tenien sortida", recorda Lola Armadàs, una de les tres responsables del projecte junt amb Anna Piferrer i Isaias Fanlo. Com a gestors culturals tenen un sisè sentit per ensumar el talent. Per això, en les seves programacions hi ha una mica de tot. "Tindrem artistes emergents o més coneguts, però el cartell és de qualitat", avança Armadàs.
Aquest any hi haurà 13 espectacles previstos al juny i juliol. L’únic que farà doblet és El enterrador, l’únic que no es desenvoluparà en un terrat sinó en un lloc d’acord amb el tema d’un monòleg interpretat per Pepe Zapata basat en la figura de l’enterrador de Paterna, amb la memòria històrica com a protagonista. També es podrà veure Tithuba. Bruixa, negra i ramera, un monòleg de Denise Duncan que interpreta Kathy Sey basat en un personatge real que busca justícia.
El bailaor Juan Carlos Lérida i Niño de Elche també es tornen a trobar, 10 anys després, amb El monte de los olivos, un diàleg a través de la paraula, el cos i la veu. "Lérida està investigant en el moviment de diferents professions que porta al flamenc. La seva proposta és com una conferència on un parla i l’altre respon a través del cos, amb el moviment", explica Armadàs. Impossible anunciar on seran els espectacles perquè fins a 48 hores es manté en secret. L’únic que sí que sap el públic quan adquireix l’entrada (de 15 a 18 euros) és l’hora i el barri on es desenvolupa la proposta.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034