Dissidència silenciosa

Dissidència silenciosa

RAFAEL TAPOUNET

1
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Al llarg dels seus ja 38 anys de trajectòria, Lambchop ha anat passant per múltiples encarnacions (una trentena de músics han format part de la banda en un moment o un altre), amb l’única constant de la presència del cantant, compositor i fuster Kurt Wagner. En la gira que ha portat aquesta institució de la música alternativa de Nashville a la present edició del Primavera Sound, Lambchop és un duo, format per l’imprescindible Wagner i el pianista Andrew Broder.

I així, com a duo, van comparèixer a l’Auditori per oferir el que ells mateixos havien anunciat com «una actuació íntima amb piano». No enganyaven ningú, tot i que el que Wagner i Broder (dit així sembla el nom d’una sit-com brètola dels 90) van construir sobre l’escenari no només va ser íntim: també va ser profund, espiritual i bonic.

Notícies relacionades

Sense més parafernàlia escènica que un piano, un peu de micro, una tauleta i tres focus, la parella va poder dirigir tota l’atenció del públic cap al que sempre ha constituït l’essència de Lambchop: les cançons. Aquí van destacar les del seu àlbum més recent, The Bible, desproveïdes, això sí, de les textures electròniques, els arranjaments de vent i els cors gòspel amb què es vesteixen en el disc, i encadenades en una llarga peça que el públic només va interrompre quan van enllaçar Give it amb unes estrofes del Once in a lifetime, de Talking Heads.

Amb la commovedora veu de baríton sense sort de Wagner (dret, a contrallum i amb les mans a les butxaques) i amb el virtuosisme subtil de Broder n’hi va haver prou per crear un món de misteri, introspecció i bellesa. No tots els presents hi van voler entrar (hi va haver abundants desercions), però els que van acceptar aquesta invitació a allunyar-se del vertigen i la frivolitat del món exterior van ser recompensats amb un inspirador exercici de dissidència silenciosa.