CRÍTICA

‘Mala’ i geni per sorpresa

‘Mala’ i geni per sorpresa
1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb la llum decaient, la brisa marina bufant amb força i la temperatura baixant, algú podia suposar que l’escenari Boiler Room x Cupra del Primavera Sound, un petit recinte que simula una olla a escassos metres de l’aigua al Parc del Fòrum, no esclafiria a bullir en la primera jornada. Assenyalat per a això estava el xou de la viralíssima artista barcelonina BB Trickz (més tard també una beneïda aparició sense avís), i tots els mòbils que la persegueixen. Algun deu haver vingut a escoltar la poc desxifrable –¿quant de veritat hi ha en les seves històries?– rapera autodenominada «la más mala de España». Mala, de maldat per als seus fanàtics. Mala, de puaj per als seus sorollosos detractors.

Tot això li és igual a Belize Kazi, de 24 anys, que està fent carrera des del trampolí de TikTok, però resulta que en aquest cas hi ha aigua. Amb el icròfon a la mà, BB Trickz es va limitar a acompanyar a estones alguna de les cançons que sonaven impulsades des de la taula de barreges per la dj Naguiyami. Ball per aquí, ball per allà, fins que van arribar cançons seves, com els recents dembow Jálale alv i Soy la más mala de España, que van excitar el personal.

Però la maldat, de la manera que sigui, la va trencar Ralphie Choo, el genial artista de Ciudad Real, autor de segurament el millor disc espanyol del 2023, Supernova. Aparició sorpresa la seva, no constava en el cartell, fet que va agradar els presents i va fer rondinar els que s’ho van perdre. Ralphie Choo, acompanyat amb alguns dels membres del col·lectiu Rusia Idk, va començar udolant i va acabar damunt l’estructura de la Boiler Room cantant l’encomanadissa Máquina culona. Tocat per una vareta està aquest follet màgic, així que fer brillant una aparició sorpresa més o menys improvisada no és res per a ell.

Notícies relacionades

BB Trickz + Ralphie Choo

Boiler Room x Cupra (30/5/2024)