SÈRIE ESPANYOLA

Netflix aborda la violència sexual en la ficció juvenil ‘Ni una más’

Nicole Wallace, en Ni una más

Nicole Wallace, en Ni una más / JAVIER DEL CERRO / NETFLIX

1
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una jove s’acosta al seu institut i penja una gran pancarta: «¡Alerta, aquí dins s’amaga un violador!». Aquest és el punt de partida de Ni una más, la nova sèrie espanyola que Netflix estrena avui i que aborda temes com els abusos sexuals, l’assetjament a les xarxes, els conflictes paternofilials, el consentiment i la salut mental, però també una història de sororitat.

La ficció adapta la novel·la homònima de Miguel Sáez Carral (Apaches, Una mujer infiel) i, tot i que estigui protagonitzada per actrius molt joves (Nicole Wallace, Clara Galle, Aïcha Villaverde, Teresa de Mera), no és la típica sèrie per a adolescents. Ni una obra específica sobre el #MeToo, però sí que s’emmarca dins del boom reivindicatiu.

«És un retrat bastant real de la generació Z quant a la utilització dels mòbils, les xarxes i la manera de relacionar-se», afirma el seu productor, José Manuel Lorenzo. «Però has de tenir també la mirada d’altres generacions», afegeix, al·ludint als personatges dels pares i professors d’aquesta ficció de vuit episodis (Eloy Azorín, Iván Massagué, Ruth Díaz).

Trencar el mur de silenci

Notícies relacionades

El relat va néixer dels problemes de l’autor amb la seva filla. «Vaig escriure un text i em vaig adonar que podia donar per a una novel·la. La història pare-filla segueix, però van començar a sortir-li trames i personatges», explica Sáez Carral. «[Les protagonistes] Van aportar un munt d’històries a l’escrit», reconeix l’escriptor, que va ser guionista d’Al salir de clase.

L’aspiració de Ni una más «és generar un discurs», segons Lorenzo. «La sèrie llança el missatge que s’ha de trencar amb el mur de silenci entorn de la violència contra les dones. Quan aixequis la veu, no estaràs sola», assenyala. «M’agrada que expliqui diferents casos d’abusos. I que assenyala que les humiliacions, els crits, i les empentes també són abusos», conclou Nicole Wallace, la protagonista.

Temes:

Netflix