CRÍTICA

The Lemon Twigs: lliçó de pop etern

The Lemon Twigs: lliçó de  pop etern
1
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No té molt sentit acusar un grup de reciclar materials d’una altra època quan les noves cançons que surten del reciclatge resulten ser igual de bones o fins i tot millor que aquelles en què suposadament s’inspiren. És el cas de The Lemon Twigs, el vehicle a través del qual els germans Brian i Michael D’Addario (27 i 25 anys) canalitzen la seva obsessió per uns sons –el pop barroc i el folk-rock de la segona meitat dels anys 60 i principis dels 70– amb els quals s’han alimentat des d’abans d’aprendre a parlar. Brian i Michael no es conformen amb escriure cançons majúscules en la millor tradició pop i gravar-les amb una sorprenent atenció al detall. Com van demostrar en el Primavera, també són capaços de reproduir-les en directe amb una solvència difícil de creure.

Acompanyats per Danny Ayala (sota, teclats i cors) i Reza Matin (bateria i guitarra ocasional), els D’Addario fan gala sobre l’escenari d’una competència instrumental i un talent per a les harmonies vocals impròpies de la seva joventut, sense que això suposi sacrificar en cap moment l’espontaneïtat i la diversió.

Barrejant la sofisticació melòdica dels Beach Boys amb la desimboltura dels Monkees, els Lemon Twigs van minimitzar l’adversitat que suposa obrir l’escenari gran a dos quarts de sis de la tarda i van completar un set devastador en el qual van despatxar les joies més rutilants del seu esplèndid catàleg, des d’aquesta supersònica tríada inicial formada per My golden years, In my head y The one fins a la pletòrica versió del Good vibrations (fa falta una mica més que coratge per atrevir-se amb alguna cosa així) amb què van tancar el seu recital.

Al mig, una dotzena de cançons com sols, entre l’embadaliment de Any time of day i el frenesí glam-rock de Rock on (over and over). Una hora de primavera pop que va deixar a tots els assistents amb un somriure de felicitat.

Notícies relacionades

The Lemon Twigs

Escenari Estrella Damm(1/6/2024)

Temes:

Joventut