Calvin Klein estrena dissenyadora i tornarà a la passarel·la el 2025

La firma nord-americana acaba de nomenar la italiana Veronica Leoni directora creativa de Collection per dissenyar, a partir del setembre, les col·leccions d’home i dona.

Calvin Klein estrena dissenyadora i tornarà a la passarel·la el 2025

Collier Schorr

2
Es llegeix en minuts
ESTER AGUADO

Com a directora creativa de Collection, Veronica Leoni fusionarà la seva profunda experiència en la indústria amb l’estètica moderna, atemporal i innovadora de Calvin Klein per dissenyar, a partir del setembre, les col·leccions d’home i dona. Juntament amb la presidenta global de marca, l’espanyola Eva Serrano, a la qual reportarà directament, portarà la inspiració de la col·lecció a la cartera principal i a l’alfombra vermella. Així, Leoni dissenyarà roba, llenceria i accessoris i debutarà sobre la passarel·la de la New York Fashion Week a la tardor del 2025.

"Estem orgullosos de nomenar Veronica directora creativa de Collection", va declarar Serrano. "Des de les nostres primeres converses va quedar clar que el treball de tota la vida l’havia estat preparant per a aquest moment i per a l’oportunitat de definir una nova era per a Calvin Klein. Estic segura que el seu decidit enfocament del disseny i la seva ètica de treball, combinats amb els nostres valors compartits, enriquiran encara més la nostra icònica marca i donaran com a resultat una col·lecció que apel·larà els nostres consumidors de tot el món".

Tot i que encara no és massa coneguda, Leoni té un magnífic currículum i una visió elegant de la feminitat amb un punt d’avantguarda. Italiana establerta a Roma, és una veterana bregada a Jil Sander, el Céline de l’època de Phoebe Philo, Moncler i The Row. Va fundar la seva pròpia marca, Quira, fa tres anys, i va ser finalista de l’LVMH Prize el 2023.

Coincidència de codis

El seu gust pel minimalisme clàssic i la seva atenció a la sastreria coincideixen amb els codis de la marca que el fundador de la casa homònima va perfeccionar en el seu apogeu als anys 90. "Em sento profundament honrada de tenir l’oportunitat d’escriure un nou capítol de la història de Calvin Klein", va afirmar Leoni. "Durant dècades, Calvin Klein va interpretar la idea d’una autoexpressió audaç i estic disposada a potenciar-la amb un fort accent en l’estil i la creativitat. Estic molt agraïda a Eva Serrano per la seva visió i confiança. La meva carrera ha estat marcada per trobades inspiradores amb algunes de les dones més visionàries de la moda i Eva és una d’elles. També vull agrair al CEO de PVH Corp. (propietària de l’ensenya), Stefan Larsson, per la increïble oportunitat de celebrar una de les marques més influents de la moda nord-americana".

Notícies relacionades

El nomenament de Leoni és un nou pas estratègic que Calvin Klein ha pres sota el lideratge de Serrano per defensar el llegat de la marca novaiorquesa i inspirar la pròxima generació de consumidors. "Eva i el seu equip ja estan impulsant un dels compromisos més grans dels consumidors en la història de Calvin Klein. El treball de Veronica afegirà un halo d’aspiracions superiors per a la marca i reforçarà la sòlida base existent per convertir Calvin Klein en una de les marques d’estil de vida més desitjables del món", va dir Larsson.

Calvin Klein estava sense dissenyador des que Raf Simons va sortir de la direcció creativa a finals del 2018, però després de diversos anys silenciosos ha començat a donar titulars.

Temes:

Moda Roma