Jeremy Renner torna a la feinai la vida

El famós actor parla amb EL PERIÓDICO, en entrevista única per a Espanya, sobre la seva recuperació de l’accident amb una llevaneu patit el 2023 i la tornada a la feina amb la sèrie ‘Mayor of Kingstown’.

Jeremy Renner torna a la feinai la vida
4
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El guionista i director Taylor Sheridan ja és en si mateix una estrella, però les seves sèries estan, a més, carregades de star power. Yellowstone era (fins fa poc) la sèrie de Kevin Costner. A 1923, una de les preqüeles d’aquella, comparteixen protagonisme ni més ni menys que Helen Mirren i Harrison Ford. Special Ops: Lioness compta amb Nicole Kidman entre els seus reclams. I a Mayor of Kingstown és Jeremy Renner, el soldat desactivador de bombes d’En terra hostil o Ojo de Halcón de l’UCM, entre altres coses, que dona vida al personatge titular, esmunyedís intermediari entre presos i diferents faccions de l’exterior en una ciutat on l’única indústria és la carcerària.

La seva tercera temporada arriba avui, dijous, a SkyShowtime, però alguns van pensar que mai arribaria a veure’s. O no almenys amb Renner com a protagonista. A principis de l’any passat, l’actor de la saga Missió: Impossible va fregar la mort després de ser arrossegat a la seva casa de Reno (Nevada) per la seva pròpia llevaneu, una màquina de més de 6.000 quilos. Va acabar amb 38 ossos trencats i van haver de reconstruir-li la caixa toràcica amb metall, material que també es va utilitzar, per exemple, per sostenir-li la conca d’un ull i reconstruir-li una de les cames. A les xarxes se’l va començar a descriure, amb menys sorna que admiració, com el veritable Iron Man.

Veient-lo cara a cara, tot i que sigui de manera virtual, ningú diria que ha passat pel que ha passat. El seu aspecte exterior és idèntic al conegut, i el seu humor sembla immillorable. Res fa sospitar que l’home al teu davant ha encara de passar cada dia per estrictes rutines de rehabilitació. "Sí, sí, faig un munt de coses", comenta a EL PERIÓDICO en entrevista exclusiva per a Espanya. "Però em sento bé, em sento fort. I, sobretot, em sento afortunat per ser aquí".

Els desafiaments del rodatge

Pregunto a Renner si no va tenir dubtes al tornar a la feina aquest gener passat. ¿Pot ser que fos massa aviat? ¿O, al contrari, allò es podia veure com a part de la seva teràpia? "Hi va haver una mica de les dues coses –admet–. I havíem de començar fins i tot abans del que ho vam fer, però després va arribar la vaga d’actors i vam haver de retardar-ho. Això em va permetre guanyar temps per estar més a punt. En aquell moment no estava preparat".

I en realitat al gener tampoc. El que abans era el seu dia a dia més habitual tenia ara un punt d’angoixant cursa d’obstacles: "Tot era un risc. A més, m’havia acostumat a una vida molt concentrada a casa meva, on tinc tot l’equip de rehabilitació i segueixo al peu de la lletra l’agenda d’exercicis. Ara havia de ressituar la meva vida i integrar-me a un set de rodatge. D’altra banda, precisament aquest era el salt a la vida que necessitava fer. Vaig tenir molt suport i afecte de tota la gent involucrada en la producció. Ara em sento deu vegades més fort del que em sentia al gener".

Però Jeremy, si en el primer episodi ja estaves donant una pallissa a un parell d’individus en un carreró... "Després de rodar aquesta escena, estàvem tots plorant [rialles]. Perquè no sabíem si seria possible o no. Al final vaig aconseguir fer-ho i tot va anar bé. Crec que a causa d’això, els guionistes es van animar a escriure més escenes d’aquest estil. ¡Em va tocar disciplinar més gent! [rialles]".

Amb Taylor Sheridan

Notícies relacionades

Com assenyalàvem al princip,i Mayor of Kingstown és (co)creació de Taylor Sheridan, el guionista (abans actor) revelat amb Sicari confirmat amb Comancheria i consolidat com a director amb un tercer neowestern, Wind River, primera col·laboració amb Renner. L’actor encarnava un rastrejador professional que investigava, mà a mà amb l’agent de l’FBI encarnada per Elizabeth Olsen, l’assassinat d’una jove en la reserva de nadius americans del títol. "Sempre he sigut fan de Sheridan", diu Renner. "Escriu d’una manera singular. Els seus guions es basen molt en la violència, però també són realment delicats i poètics. Aquest contrast em sembla fascinant. És com si estiguessis veient un monstre gegant subjectant un nen i no sabessis per on sortirà, si el masegarà o li farà carícies. És estimulant treballar amb aquesta idea. I, és clar, també veure-la com a espectador. A la gent li encanta".

El ressorgir de Renner continuarà amb la seva participació en la tercera Punyals per l’esquena, com la segona marca Netflix, del costat de Glenn Close, Andrew Scott, Kerry Washington, Josh O’Connor, Cailee Spaeny o, com acaba de saber-se, Josh Brolin. A més, el nostre heroi s’ha mostrat disposat a tornar a la franquícia Missió: Impossible, especialment si no és per despatxar el seu personatge alegrement, com Christopher McQuarrie pretenia fer a Missió impossible: Fallout.