MÚSICA URBANA

El Share Festival creix amb una jornada de pop en femení

L’edició passada va congregar 17.000 persones per dia; aquest any s’espera arribar a les 20.000

La cita barcelonina compta amb noms com Myke Towers, Jhayco i Lola Índigo. Aitana lidera la programació de diumenge, plena de dones.

El Share Festival creix amb una jornada de pop en femení
3
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Share Festival Negrita torna aquest cap de setmana al Parc del Fòrum, la segona edició que se celebrarà en aquest recinte, amb un cartell dels artistes més granats del pop i la música urbana llatina. Aquí teniu una mostra de noms que apareixen constantment a les llistes d’èxit i que seran presents a la cita barcelonina: el raper porto-riqueny Myke Towers, el seu compatriota i hàbil reggaetoner Jhayco (abans Jhay Cortez) i dos dels fenòmens més importants sortits d’Operación Triunfo, la catalana Aitana (dos concerts al Santiago Bernabéu en camí) i la granadina Lola Índigo (un Bernabéu el març del 2025).

El Share Festival creix amb una jornada de pop en femení /

"Una selecció dels millors artistes que estan de gira actualment", defineix Stefano Maccarone, director d’un festival que també comptarà, entre altres, amb els rapers i germans Ayax i Prok o amb Maka, una cantant que no ha de fer gaire soroll per omplir ràpidament el Palau Sant Jordi, com va fer l’octubre de l’any passat.

El Share Festival creix amb una jornada de pop en femení /

Ignasi Fortuny

Cartell coherent per dies

Doncs bé, el Share, que amb tots aquests noms busca atraure el públic jove, reuneix els artistes esmentats i molts més gràcies al fet que aquest any torna a créixer: incorpora un segon escenari i un tercer dia en la programació, diumenge, que se suma a les jornades de divendres i dissabte. "Han entrat moltíssimes marques noves al festival, i les que ja hi eren han vist que l’esdeveniment creix i elles creixen amb nosaltres. Hem anat creixent de manera orgànica: ara fem un altre pas petit", comenta Maccarone sobre el múscul ascendent del Share. Una de les marques, per cert, és el Barça, que serà present a les samarretes de l’staff i muntarà activitats futboleres al Fòrum.

Si l’any passat van congregar 17.000 persones per dia (amb estrelles com Dellafuente, Morad i Bizarrap), en aquesta edició esperen arribar a les 20.000 –aforament màxim del festival– en cada una de les jornades, amb la incògnita de diumenge (encara queden entrades a la venda, per a aquest dia). Malgrat que el festival ofereix la possibilitat de comprar un abonament complet, Maccarone diu que han trobat una fórmula que els funciona a l’hora de vendre entrades soltes: programar cartells coherents per dies. Una festa d’accent llatí per obrir divendres; un dissabte centrat en l’escena urbana espanyola, i un tancament pop en femení de diumenge.

Notícies relacionades

"El que ens fa sentir realment orgullosos és que, dels grans festivals, som els que tenim un cartell amb més dones, la majoria, un 60%. I això encara no és fàcil perquè hi continua havent molta més oferta d’artistes homes. El meu somni és poder arribar a fer un cartell amb només dones", assenyala el director. Per ara sí que han aconseguit fer un dia cent per cent femení amb un marcat accent pop. Comanden diumenge les catalanes Aitana, Julieta, Lia Kali, Belén Aguilera, Chanel, Vicco... Onze dones en total, entre elles l’aragonesa Naiara, guanyadora de l’última edició d’Operación Triunfo.

Com l’any passat, el Share ocupa el Fòrum el segon cap de setmana de juny, una data que als organitzadors els agradaria endarrerir fins a finals de mes en un futur per facilitar la presència al festival de més artistes internacionals, i obrirà les portes cada dia a les dues del migdia i s’allargarà fins a les onze de la nit. "La nostra idea és fer un festival sostenible, no molestar a ningú; per això acabem a les onze", comenta Maccarone. "El principal problema d’acabar a les onze és que en aquestes dates a Barcelona hi ha llum fins gairebé a les deu i tan sols podem tenir un cap de cartell per dia per la manera com són els seus xous, les llums... L’ideal seria acabar a l’una de la matinada, però entenem perfectament les exigències, els veïns, i estem disposats a adaptar-nos-hi", afegeix el director del Share, que també té un marcat accent solidari i inclusiu des que es va fundar. Entre altres iniciatives, aquest any repeteix al festival l’associació EnCantados, que interpretarà en llengua de signes el concert d’Aitana per fer-lo accessible a les persones sordes.