Estrena teatral
Mouawad s’acosta al conflicte àrabo-israelià
Un fantàstic repartiment protagonitza l’espectacle ‘Tots ocells’, que dirigeix Oriol Broggi a la Biblioteca de Catalunya del 25 de juny al 28 de juliol, dins del Festival Grec.

¿Fins a quin punt l’herència de la història familiar hipoteca el futur de les noves generacions? ¿Com arribar a la pau entre dues faccions enfrontades històricament? ¿És possible l’amor entre persones els pobles de les quals combaten entre si? Aquestes i altres preguntes apareixen a Tots ocells, la nova obra de l’autor Wajdi Mouawad (Deir al-Qamar, Líban, 1968), de qui Oriol Broggi ha estrenat moltes de les seves obres a la Biblioteca de Catalunya. El va donar a conèixer a Catalunya amb Incendis i després va muntar Cels, Boscos, Un obús al cor i Assedegats.
Ara, amb el conflicte entre àrabs i israelians més candent que mai, La Perla 29 estrena la setmana vinent Tots Ocells a la Biblioteca de Catalunya, una ambiciosa producció amb un fantàstic repartiment de vuit actors que estarà a la cartellera fins al 28 de juliol. L’obra parla del conflicte àrabo-israelià a través de tres generacions. Dura poc més de tres hores sense comptar el descans que hi ha entre la primera part, de gairebé dues hores, i la segona, d’1 hora i 20 minuts. Les entrades del muntatge englobat en el Grec Ciutat estan volant, així que ja estan a la venda les que permetran veure l’obra del 5 de setembre al 20 d’octubre.
Thriller, amor, família i història es barregen i es potencien a Tots ocells, una tragèdia contemporània trenada amb un ric llenguatge poètic i pensaments filosòfics. És com un gran puzle, amb salts espaitemporals. "Mouawad uneix elements de la tragèdia grega i de la poesia de Skakespeare", va afirmar Broggi en roda de premsa.
Notícies relacionadesRealitat i ficció
Mouawad va publicar l’obra el 2018, molt abans de la sagnant invasió de Palestina després de l’atac de Hamàs el passat 7 d’octubre. El conflicte actual fa que el text ressoni d’una altra manera. "És impossible no connectar el text amb totes les notícies que ens arriben", va confessar Guillem Balart, que interpreta l’Eitan. Miriam Moukhles encarna la Wahida. Marissa Josa és la Leah, l’àvia de l’Eitan, i Xavier Boada és l’Etgar, l’avi, un home marcat per l’Holocaust que viu a Berlín. Joan Carreras i Clara Segura són el David i la Norah, els pares del noi que va créixer a Berlín. "Jo he necessitat allunyar-me de les notícies per poder centrar-me en la meva feina i que no m’influeixi", va reconèixer Segura
- Pòdcast José Elías ho deixa clar: en què invertir per tenir rendibilitat sense riscos
- Turisme Sant Adrià estrena un resort de luxe de 53.000 metres quadrats
- Els treballadors podran avançar tres anys la jubilació parcial a partir de demà
- A Rússia Així s'ha jubilat un jove amb 23 anys gràcies a una argúcia legal
- Futbol local El futur Hospi de Jordi Alba i Thiago Alcántara: objectiu, arribar a Primera Divisió
- Seguretat viària Augmenten més d'un 46% els morts a les carreteres catalanes en el primer trimestre de l'any
- Entendre més Màximo Pradera: "Vaig tenir càncer perquè cap metge em va fer mai la pregunta clau: ¿Què menges?"
- Nou projecte Barcelona estrena un institut d’investigació sobre arquitectura i urbanisme sostenible
- Repartiment de migrants Catalunya declara que els seus centres de menors migrants ja superen el 100% de la seva capacitat
- ACTUALITAT BLAUGRANA Perillen els 100 milions dels seients VIP del FC Barcelona, claus per fitxar a l’estiu