A NETFLIX

‘Clanes’, amor i venjança enmig del narcotràfic gallec

Clara Lago y Tamar Novas, en Clanes

Clara Lago y Tamar Novas, en Clanes / JAIME OLMEDO / NETFLIX

1
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En els últims anys, produccions com Fariña i Operación Marea Negra han portat a la pantalla històries verídiques sobre el narcotràfic a Galícia. No és exactament el cas de Clanes, la nova sèrie espanyola de Netflix que arriba a la plataforma avui, ja que la trama d’amor i venjança ambientada a Cambados (Pontevedra) que proposa no és cap biopic, tot i que està inspirada en fets reals i té moltes aparences d’autenticitat per l’ambient que recrea.

"Jorge Guerricaechevarría [creador i productor] ha fet un treball d’investigació i de documentació molt profund precisament per explicar una història versemblant i realista i que la gent dubti de si és certa o no", recalca Clara Lago, que protagonitza la trama amb Tamar Novas. L’actriu d’Ocho apellidos vascos interpreta l’Ana, una implacable advocada que deixa la seva feina a Madrid per establir-se a Cambados per saldar comptes amb el seu passat, en el qual està involucrat el clan de narcotraficants més influent de la zona, els Padín.

Cocaïna a les costes

Notícies relacionades

La seva arribada despertarà l’atenció de Daniel (Novas), el líder visible d’una família que domina el negoci de la cocaïna a les costes gallegues des que el seu pare va ser empresonat, tot i que continua exercint el seu poder en l’ombra. "L’amor del Daniel i l’Ana no és inconvenient, sinó contraproduent, i a ella li genera un conflicte d’interessos bastant greu", explica Lago sobre aquesta sèrie, dirigida per Roger Gual i escrita pel guionista de thrillers com Celda 211, El Niño, El dia de la bestia i La comunidad.

Guerricaechevarría s’ha inspirat en elements de famoses accions policials, com l’operació Nécora, que als 90 va donar el primer gran cop contra el narcotràfic gallec, sota el comandament de Baltasar Garzón, llavors jutge de l’Audiència Nacional.