Cita amb el món cultural i polític

El alcalde de Barcelona, Jaume Collboni (i) y el exministro Salvador Illa, conversan antes del concierto de la cantante y compositora Silvia Pérez Cruz en la primera jornada del Grec Festival 2024

El alcalde de Barcelona, Jaume Collboni (i) y el exministro Salvador Illa, conversan antes del concierto de la cantante y compositora Silvia Pérez Cruz en la primera jornada del Grec Festival 2024 / JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

La inauguració del Festival Grec, a la qual cada any acudeixen els principals representants polítics i culturals, va denotar les ganes de disfrutar del bon temps i del festival d’estiu de Barcelona, l’últim per a Cesc Casadesús al capdavant, després de vuit edicions com a director artístic, que aquest any s’acomiada de la mostra i deixarà pas a Leticia Martín, a qui ahir molts es van acostar a felicitar.

Notícies relacionades

A diferència de l’any passat, ningú va aplaudir Ada Colau quan va entrar a l’amfiteatre. Tampoc va ploure. Jaume Collboni, l’actual alcalde de Barcelona, va presidir la vetllada acompanyat per Xavier Marcé, regidor de Cultura, i Natàlia Garriga, consellera de Cultura en funcions. Mentre el govern de Madrid intenta quadrar el suport als pressupostos i a Catalunya segueixen les negociacions per desempatar qui serà el pròxim president de la Generalitat, ahir a la nit alguns polítics com Josep Rull (Junts), president del Parlament, i Salvador Illa (PSC), candidat a la investidura, van aprofitar per disfrutar de la música de Sílvia Pérez Cruz.

Va faltar el ministre Urtasun, que ahir era a Madrid mentre el Congrés donava el suport que faltava per impulsar la candidatura de la rumba catalana a patrimoni de la Unesco. Al Grec es va congregar una àmplia representació del potent sector cultural de Barcelona i d’actors com Pol López, Eduard Farelo, Carlos Cuevas i Josep Maria Pou, director del Teatre Romea.