Guardons

Jordi Masó i Eider Rodríguez guanyen els premis Llibreter

Jordi Masó i Eider Rodríguez guanyen  els premis Llibreter

Eli Don / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La novel·la Xacona (Males Herbes), de Jordi Masó, i Materials de construcció (Periscopi / Random House), de la basca Eider Rodríguez, són els premis Llibreter 2024 de literatura catalana i d’altres literatures, respectivament, concedits ahir pel Gremi de Llibreters de Catalunya.

En la categoria de literatura infantil i juvenil en català, el guanyador és I diumenge, meteorit, d’Albert Pijuan, editat per Animallibres, mentre que en literatura infantil i juvenil d’altres literatures el distingit ha sigut Guia màgica d’autodefensa amb galetes, de T. Kingfisher (Ursula Vernon), publicada per Indòmita, i Gran Travesía en castellà.

El Llibreter 2024 d’àlbum il·lustrat ha recaigut en Papallona, de Marc Majewski, publicat per Ekaré. Aquest any s’estrenava la categoria d’assaig, pensament i altres narratives, en la qual s’ha premiat l’obra Bla-bla-bla. El mite del capitalisme ecològic, de Miguel Pajares, publicat en català i castellà per Raig Verd.

Jordi Masó, pianista i escriptor, es va mostrar molt agraït per un premi "inesperat", pel reconeixement a Xacona, una obra que demana "un lector còmplice", al ser un "experiment narratiu".

Notícies relacionades

Es tracta d’una novel·la en la qual cada capítol comença de la mateixa manera, amb la mateixa frase i situació, però que es desenvolupa de forma diferent a mesura que avança, amb variacions cada vegada "més estrafolàries i imaginatives fins al clímax final".

Especialment agraïda que el premi per a Materials de construcció l’atorguin els llibreters, un "ofici en extinció en un moment en el qual més es necessita", Eider Rodríguez va recordar que la seva obra és una novel·la de no ficció amb una protagonista que es diu com ella que parla amb el seu pare alcohòlic, amb una veu que es va construint a través d’"aquesta parla i aquests fragments".