Clàssica a la Platja

‘Tauró’ i l’himne ‘Barcelona’ sonaran a la platja de Sant Sebastià

Ludovic Morlot dirigirà a l’OBC, i Gustavo Dudamel, la Simfònica del Liceu l’11 i 12 de juliol en dos concerts populars.

Tiburón i Barcelona himne de Freddie Mercury i Caballé a la platja de Barcelona

Tiburón i Barcelona himne de Freddie Mercury i Caballé a la platja de Barcelona / EPC

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Les cèlebres notes de la pel·lícula Tauró i l’himne Barcelona, aquest encreuament gairebé impossible de pop i òpera que van protagonitzar Freddie Mercury i Montserrat Caballé, tornaran a sonar a la capital catalana amb altres protagonistes a Clàssica a la platja, dos concerts gratuïts a la platja de San Sebastià, al costat de l’hotel Vela, els pròxims dies 11 i 12 a les nou del vespre. Tots dos són dos esdeveniments estrella de la Regata Cultural de la Copa Amèrica. El primer dia l’OBC i l’Orfeó Català, capitanejats per Ludovic Morlot, el titular de la simfònica de Barcelona, oferiran un concert que serà una oda als himnes de grans esdeveniments esportius i en el qual també participaran la mezzosoprano Rinat Shaham, el tenor Freddie De Tommaso, el baríton Josep-Ramon Olivé, la soprano Serena Sáenz i el cantant Arnau Tordera.

Notícies relacionades

Aquests dos últims emularan el cèlebre duo de Caballé i Mercury com a guinda del concert del primer dia, en què s’interpretaran conegudes obres del repertori. Hi haurà des de passatges de Carmina Burana, d’Orff, i l’Himne a l’alegria, de la Simfonia núm. 9 de Beethoven, fins a famoses àries de dues òperes, La traviata, de Verdi, i Turandot, de Puccini.

El cotitzat mestre veneçolà Gustavo Dudamel dirigirà l’Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu, el Cor Infantil de l’Orfeó Català, amb un programa de bandes sonores de John Williams (Tauró, Superman, Jurassic Park, E.T., Star Wars i Harry Potter). Aquest concert tindrà com a convidats la violinista María Dueñas i el violoncel·lista Pablo Ferránde.