Original celebració

Sol Picó, imbatible en el combat del segle

La coreògrafa i ballarina va celebrar els 30 anys de la seva companyia amb un combat artístic ple d’humor, ball i música amb rivals molt diferents al Mercat de les Flors i karaoke a la plaça Margarida Xirgu.

Sol Picó, imbatible en  el combat del segle
2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Cansada però amb un enorme somriure i sensació d’haver aconseguit el que volia. Així va acabar ahir la premiada ballarina i coreògrafa Sol Picó el seu primer combat del segle artístic al ring que va muntar al vestíbul del Mercat de les Flors, en una original proposta del Grec que es repetirà avui amb altres convidats.

En la primera nit va desfilar una variada plèiade d’artistes i amics de la creadora, com el veterà ballarí Xevi Dorca, amb qui va rememorar La bestia, una obra del 1995; l’experta en comunicació i percussionista Mercè Ros, del grup Ya tu sabe, que va animar la batalla que Picó va mantenir amb la seva cover, la poderosa Encarni Sánchez, enfilada en unes botes amb una enorme plataforma.

Va ser l’actor Roger Julià (Ruhm & Cia) qui va protagonitzar el primer combat, apareixent com a clown transvestit de flamenca, a qui Picó va tombar amb facilitat. No va passar el mateix amb La Chachi, una trencadora bailaora malaguenya, que li va plantar cara com la que més. Totes dues van acabar rodant per terra. Tots els artistes van ser molt aclamats, especialment la presentadora i àrbitre, una brutal Judit Martín, que va plantar cara en més d’un ocasió al públic davant els crits de "tongo, tongo".

Picó va sortir victoriosa en una festa que va combinar dansa, música i humor. Es va deixar la pell ballant en puntes vermelles i blaves, rebolcant-se per terra i mostrant poder amb els seus salts i espagats. Van ser molts els records que van evocar els combats, en què va canviar d’estètica recuperant elements i vestuari dels seus més de 30 espectacles. Llàstima no veure-la competir de nou amb Israel Galván, amb qui va protagonitzar l’electritzant Paella mixta fa quatre lustres.

Concurs de paelles

Notícies relacionades

Amb 57 anys, Picó té ganes de continuar donant guerra tirant de desbordant energia, suor, optimisme, gosadia i valentia. ¡Si fins i tot li van quedar forces per cantar i ballar en el kakaoke posterior que va pujar a la plaça Margarida Xirgu! I és que es va reposar del combat degustant algunes especialitats del seu Alcoi natal i de Burgos, aquestes últimes portades per Pia Mazuela, la gerent de la companyia de Picó, que, per cert, també va pujar al ring vestida com a lluitadora de taekwondo. Va passar comptes amb la seva cap cantant una jota primer i rodant pel terra al final. La seva entrega va rebre merescuts crits de joia. "És un miracle aguantar una companyia 30 anys en aquest país", va comentar una de les assistents.

Tot i que les localitats per al segon combat d’avui estan esgotades, el karaoke a la plaça Xirgu permet un gran aforament i està obert a tothom. A més està previst un concurs de paelles després de l’espectacle i hi ha apuntats uns 15 concursants.