Guardó

‘Señora de rojo sobre fondo gris’, premi Max Aplauso del Públic

José Sacristán en Señora de rojo sobre fondo gris

José Sacristán en Señora de rojo sobre fondo gris / EPC

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Tot a punt a l’Auditori de Tenerife Adán Martín, on aquest dilluns se celebraran els Premis Max de les Arts Escèniques que organitza la Fundació SGAE. Aquest any, el Premi Max Aplauso del Públic ha sigut per al muntatge Señora de rojo sobre fondo gris, adaptació de la novel·la homònima de Miguel Delibes. Dirigida pel finat José Sámano i protagonitzada per José Sacristán, la producció de Sabre Producciones, Pentación Espectáculos, TalyCual i Islamusa ha sigut premiat pel seu "incontestable èxit entre el públic espanyol i llatí i la crítica especialitzada". Aquest premi és un dels tres que de moment ja es coneixen, juntament amb el Max d’honor per a la llegendària Núria Espert i el Max de teatre aficionat o de caràcter social a la trajectòria de l’Associació Teatral Universitària Troysteatro de Tenerife.

Els 71 finalistes seleccionats entre 522 espectacles hauran d’esperar a la gala per saber qui s’alçarà amb el trofeu dissenyat per Joan Brossa. Forever és el muntatge amb més nominacions. Aquesta coproducció del Centre Dramàtic Nacional, Kulunka Teatro, Teatro Arriaga de Bilbao i Teatro Victoria Eugenia de Donostia opta a millor espectacle, autoria teatral, disseny d’espai escènic i direcció d’escena.

Notícies relacionades

Les pioneres

La gala dirigida per José Padilla retrà homenatge a Margarita Xirgú (1888-1969) i María Guerrero (1867-1928), dues actrius i empresàries pioneres, però girarà entorn del centenari d’Àngel Guimerà, dramaturg canari que va desenvolupar la seva carrera a Barcelona. Una de les seves obres aspira a premi: Terra baixa (Reconstrucció d’un crim), l’adaptació del clàssic de Guimerà amb una versió de Pablo Ley dirigida per Carme Portaceli, opta al millor espectacle, categoria on també figuren uns altres dos muntatges estrenats a Madrid liderats per artistes catalans.