Un clàssic que beu del misteri d’Agatha Christie

El canal Cosmo estrena aquest diumenge la 13a temporada i el capítol número 100 de ‘Crimen en el paraíso’, la sèrie de la cadena britànica BBC que investiga assassinats en una illa caribenya.

Un clàssic que beu del misteri d’Agatha Christie
2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Crimen en el paraíso, la sèrie de la cadena britànica BBC que recull l’esperit de les novel·les d’Agatha Christie, s’ha convertit en un dels clàssics de l’estiu a Espanya gràcies al canal Cosmo. La ficció, ambientada a la paradisíaca illa de Saint Marie, proposa a cada capítol la investigació d’un assassinat, el culpable del qual s’acaba revelant en una reunió a la qual acudeixen tots els sospitosos, una tècnica típica d’Hercules Poirot o de Miss Marple. És el que passarà també en l’estrena de la 13a tercera temporada de la sèrie aquesta nit (22.30 hores) que, a més, marca un número rodó, ja que es converteix en l’episodi 100 d’aquesta veterana producció d’intriga policial.

En aquest capítol no hi ha cadàver, però sí una víctima ferida de bala molt coneguda per l’audiència, ja que es tracta d’un dels personatges fixos d’aquesta sèrie de light crime: el comissari Selwyn Patterson (Don Warrington). La festa de celebració dels seus 50 anys al servei de la llei acabarà amb el cap dels policies de l’illa caribenya a l’hospital, després de rebre un tret.

L’inspector Neville Parker (Ralf Little) i la sergent Naomi Thomas (Shantol Jackson) agafaran les regnes de la investigació, ajudats per l’agent Darlene Curtis (Ginny Holder) i l’oficial aprenent Marlon Pryce (Tahj Miles). Serà el primer cas d’una temporada en què el sempre eficient equip policial s’enfrontarà també a un assassinat durant una partida de bingo en una residència d’avis, a la mort d’un xef enverinat en la inauguració d’un hotel, a un crim relacionat amb el món de les criptomonedes i a l’apunyalament d’un turista.

La 13a entrega serà, a més, l’última protagonitzada per l’inspector Parker, encara afectat pel fort cop amorós de la temporada passada. La tornada a l’illa d’una cara familiar l’animarà a canviar de rumb i a deixar el testimoni a un nou detectiu, que estarà interpretat per Don Gilet (Eastenders), el primer actor negre que protagonitzarà la sèrie, que s’ha distingit sempre per la diversitat del seu elenc. N’hi ha per això i per a molt més, ja que es roda a la multicultural illa de Guadalupe de l’Antilles Franceses.

El nou fitxatge debutarà en l’especial de Nadal de la sèrie que, el 2023, ha sigut la segona més vista del Regne Unit, amb 8,3 milions de teleespectadors. Aquestes dades li han servit per assegurar una 14a temporada i un segon spin-off que s’ambientarà a Austràlia i estarà protagonitzat per una dona, Return to Paradise.

La primera sèrie derivada de Crimen en el paraíso va ser Beyond Paradise, les dues temporades de la qual estan disponibles a Cosmo On. La ficció està liderada per un dels detectius que van passar per la franquícia original, el despistat Humphrey Goodman (Kris Marshall), ja que la ficció ha anat variant de protagonista al llarg de les seves 13 temporades.

Notícies relacionades

Relleu de detectius

Així, a més de Little i Goodman, els policies britànics que han capitanejat els investigadors de Saint Marie han sigut el neuròtic Richard Poole (Ben Miller) i Jack Mooney (Arda O’Hanlon). Tots ells han resolt més de 100 crims de víctimes que han mort després de ser tirotejades, escanyades, enverinades, apallissades, electrocutades, ofegades o bé apunyalades. Hi va haver fins i totun xoc anafilàctic amb un fatal desenllaç. Això sí, la sèrie mai ha sigut truculenta, sinó que ha potenciat l’humor, sobretot a través del contrast entre els mètodes british dels protagonistes i els costums més relaxats dels illencs.

Temes:

Humor BBC