Detingut Nacho Cano per ocupar immigrants en situació irregular

Detingut Nacho Cano per ocupar immigrants en situació irregular

Telecinco

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

El músic i productor musical Nacho Cano, antic component del grup Mecano, va ser detingut ahir i posat en llibertat després de prestar declaració a la comissaria de Centro de la Policia Nacional a Madrid. Cano va ser arrestat al matí per una suposada contractació de treballadors estrangers que no tenen documentació per treballar a Espanya, com a part de la plantilla reclutada per participar en el seu musical Malinche.

La detenció de Cano, i també d’una dona que col·labora amb ell en el musical, es va produir després de diverses denúncies d’immigrants que havien treballat a Malinche. Tots dos han quedat en llibertat. La investigació inclou dos col·laboradors més de Cano, que no van ser arrestats.

Segons ha pogut saber el canal de successos i investigació de Prensa Ibérica, els afectats, gairebé tots de nacionalitat mexicana i cubana, acusen Cano de contractar-los sense papers a Espanya amb diferents mètodes per allargar de manera fraudulenta la seva estada al nostre país mentre treballaven en el musical. Aquest seria el possible delicte contra el dret dels treballadors que s’investiga.

Notícies relacionades

Abans de venir a Espanya

L’altre suposat delicte pel qual Cano és investigat es basa en el testimoni dels denunciants. Alguns han afirmat que el músic hauria arribat a acordar amb ells les condicions irregulars de la seva col·laboració a Malinche als seus països d’origen. Per això se l’investiga per afavorir la immigració irregular. L’artista va voler saber el contingut de diverses denúncies presentades contra ell per fets que va dir que desconeixia i que podrien tenir l’origen en conflictes laborals i acomiadaments sense indemnització. Malinche, produït i dirigit per Cano, es representa al recinte firal Ifema de Madrid des del setembre del 2022.