"Impressiona veure’l des d’aquí"

Els germans Muñoz ultimaven ahir detalls i començaven les primeres proves de so per al concert d’Estopa, avui, a l’Estadi Olímpic. També per rodar algunes imatges que es veuran en el concert documental que s’estrenarà a Movistar Plus+ l’octubre amb motiu del seu 25è aniversari.

"Impressiona veure’l des d’aquí"
3
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

"Impressiona molt veure’l des d’aquí, l’estadi estarà tot ple, fins al final", asseguren amb la boca oberta David i José Muñoz, junts Estopa, al pujar ahir a l’escenari de l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona, un dia abans del seu concert més multitudinari a la capital catalana. Avui els germans de Cornellà de Llobregat celebraran el seu 25è aniversari en la música amb 60.000 seguidors fidels de la rumba del duo català. Hi ha "molts nervis", declaren, faltaria més, tot i que amb la seva naturalitat habitual aconsegueixen amagar-los per complet.

Els germans Muñoz, que es van reunir amb aquest diari al recinte 24 hores abans de l’espectacle dins de la seva Gira 25è aniversari, van arribar a l’estadi sobre les sis de la tarda per acabar d’ultimar detalls i començar les primeres proves de so. També per rodar algunes imatges que es veuran en el concert documental que s’estrenarà a la plataforma Movistar Plus+ l’octubre que ve amb motiu de l’aniversari.

El muntatge de l’escenari a l’estadi barceloní –que ja té el famós Seat Panda amagat en un dels costats per mostrar-lo quan soni la seva mítica La raja de tu falda– va començar dilluns, després de l’últim concert que van fer a Gran Canària el cap de setmana passat. Ara ja està gairebé tot a punt per celebrar el seu quart de segle en la música i, tot i que entre rialles i cerveses no ho sembli, els nervis de jugar a casa en gran comencen a florir.

Totalment entregats

"No estem gaire elegants", diu fent broma el José amb el seu germà mentre aquest diari fa algunes fotografies del duo sobre l’escenari. En realitat, l’elegància no és una de les seves característiques principals, però sí la seva autenticitat. Sense complexos, sense objeccions, sense vergonyes i totalment entregats i compromesos amb la causa, els artistes del Baix Llobregat van posar davant les càmeres d’aquest mitjà, van saltar sobre l’escenari –això sí… ¡amb compte de no lesionar-se el dia d’abans del concert!–, van simular una baralla al pur estil de videojocs de Street Fighter i, fins i tot van recordar Maradona –entre abraçades– en la seva fotografia més sentimental. I van flipar amb la magnitud del recinte: "Desfasin i vegin", deien fent broma tots dos mentre assenyalaven l’estadi buit.

Amb una cervesa a la mà, els intèrprets de Tu calorro van recórrer el recinte al costat de les càmeres de Movistar Plus+, que els van acompanyar fins i tot en la sessió de fotos que van fer amb aquest diari. També van haver de separar-se durant uns minuts per gravar imatges d’entrevistes i declaracions individuals. "No m’agrada fer entrevistes sense tu", es lamentava el José. "No ens separem en absolut des de fa 25 anys", va apuntar el David.

Estopa és imparable. El duo va esgotar totes les entrades per al concert de Barcelona en menys de cinc hores, amb fins a 60.000 localitats venudes, i s’ha convertit en el primer grup espanyol en fer sold out en aquest recinte.

Una altra cita després de l’estiu

Notícies relacionades

Un temps més tard, David i José Muñoz van anunciar una nova cita al Palau Sant Jordi per al divendres 18 d’octubre, dia exacte en el qual es compleixen 25 anys de la creació del grup, cita que tancarà la seva gira pel seu aniversari. En menys de mitja hora també es van esgotar totes les entrades per a aquest esdeveniment. A més del documental amb Movistar Plus+, el duo de Cornellà prepara amb Jordi Évole una pel·lícula sobre la història del grup.

L’Estadi Olímpic estava ahir buit, però en 24 hores no quedarà ni una sola localitat lliure. Abans d’enfrontar-se al seu gran dia i saltar a l’escenari, com no podia ser de cap altra manera, el David i el José faran el seu ritual característic perquè tot surti bé: es tocaran el front amb un dit l’un a l’altre i cridaran "som els millors" amb la resta del seu equip.