Cita heavy a Can Zam

El Rock Fest ja mira al 2025 i més enllà

El festival va tancar la seva vuitena edició amb una demolidora exhibició de Parkway Drive i un balanç de 50.000 assistents, mentre anuncia un avanç de dates per a l’any que ve, al cap de setmana del 26 al 29 de juny, propiciat per una disponibilitat de bandes més elevada.

El Rock Fest ja mira al 2025 i més enllà
1
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Una banda que representa un salt generacional i estilístic en matèria de caps de cartell de rock dur, Parkway Drive, va segellar diumenge a la nit, matinada de dilluns, la vuitena edició del Rock Fest amb una exhibició de trets pràcticament bèl·lics: gran producció, amb foc a mansalva i andanades del seu metalcore inclement, injectant la més severa radicalitat en el clímax de la mostra del parc de Can Zam de Santa Coloma.

El públic barceloní ha vist créixer aquesta banda australiana pas a pas, des del seu debut a la sala Mephisto (2007), i el seu salt a la franja alta del cartell del Rock Fest va dir molt tant de la seva evolució com de la del festival. Una noció del metal blindada, que va prioritzar l’impacte des del primer tema, Glitch, que parla de malsons i terrors nocturns.

Notícies relacionades

Parkway Drive no és dels que es reserven els asos i els cops d’efecte per al final: temes com Prey i The void van caure com metralla a Can Zam. Una mica de calma lírica amb Chronos (amb dos violinistes i una violoncelista) i l’andanada final amb destinació al ritme de plom de Wild eyes. El concert de Parkway Drive va tancar així un Rock Fest que va congregar un total de 50.000 persones, davant les 60.000 de l’anterior edició (2022). Per a Inés Quintana, portaveu del festival, que se sent satisfeta amb els números, "ara s’ajunten molts festivals seguits i l’economia familiar ve d’haver patit sotracs importants que obliguen a gestionar molt bé la despesa".

El Rock Fest mira ja al 2025 i més enllà (té tres edicions més lligades amb l’Ajuntament de Santa Coloma), i Quintana preveu que l’any que ve serà més favorable que el 2024 en matèria de caps de cartell que estiguin en gira. Amb alguns ja hi ha converses, i aquesta és la principal raó per la qual el festival avançarà dates i se celebrarà del 26 al 29 de juny. L’any que ve, el Rock Fest coincidirà amb dos festivals metalers més, el Rock Imperium (Cartagena) i el Resurrection Fest (Viveiro, Lugo). "Nosaltres fa temps que tenim les dates previstes", apunta Quintana. Els abonaments per al 9è Rock Fest (170 euros) es van posar ahir a la venda.