3Cat incorpora contingut en català de 17 entitats culturals

Una imagen de las maquetas de la serie Tor, de Carles Porta.

Una imagen de las maquetas de la serie Tor, de Carles Porta. / 3Cat

1
Es llegeix en minuts
ALBA GIRALDo

La plataforma 3Cat va anunciar ahir l’ampliació de continguts en el seu catàleg a través de 17 aliances amb organitzacions referents en el món de la cultura que generen contingut audiovisual en català. El Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana, L’Auditori, el CCCB, el Macba i el festival Cruïlla, entre altres entitats, ofereixen ja part del material a l’aplicació catalana.

El contingut estarà disponible a la plataforma 3Cat en diverses col·leccions, que s’aniran ampliant i se’n incorporaran de noves. "Estem contribuint a revertir el paper del català en els continguts audiovisuals. Volem ser una finestra i un aparador per a la resta d’actors de Catalunya que contribueixen a produir continguts en aquest idioma", va afirmar Rosa Romà, presidenta de 3Cat. Des del naixement de la plataforma, fa ara vuit mesos, 3Cat ha aconseguit més de 100 milions de reproduccions, un milió d’usuaris registrats i quatre milions d’hores consumides al mes.

De concerts a pel·lícules

Notícies relacionades

El Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana, L’Auditori, la Fundació La Caixa –amb la seva plataforma CaixaForum+–, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba), la Filmoteca de Catalunya, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el Festival Cruïlla i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) són les entitats que entren a la plataforma. Hi seguiran col·laborant altres com Filmin, DocsBarcelona, FIC-CAT (Festival Internacional de Cinema a Català), Suncine, Òmnium –a través del seu festival de curtmetratges VOC–, la Coordinadora de Colles Castelleres i La Xarxa.

A la plataforma es podran trobar continguts culturals, humorístics, artístics i divulgatius a través de documentals, concerts, conferències, poesia visual, pòdcast, ficció, pel·lícules i òperes, entre d’altres.