La naturalesadel desig

Una escena de la película ‘Simple como Sylvain’

Una escena de la película ‘Simple como Sylvain’

1
Es llegeix en minuts
Quim Casas

E l Sylvain del títol d’aquesta comèdia canadenca de parla francesa sembla un personatge simple. Però l’embolcall senzill d’home rude de les muntanyes que no es complica la vida amb res ni ningú és tan sols una aparença, de manera que no resulta simple, com tampoc ho és la pel·lícula de l’actriu i directora Monia Chokri. Ella no interpreta la protagonista, la Sophie, una dona burgesa que, de la nit al dia, veu com totes les seves certeses s’alteren absolutament al conèixer el simple Sylvain, el contractista que realitza les obres a la casa del bosc que han comprat ella i la seva parella.

La cinta proposa una reflexió sobre la infidelitat. Aquest és el tema, però tractat d’una manera que combina certa i elegant lleugeresa amb tocs de comèdia –els canadencs tenen, almenys en el cine, un sentit de l’humor peculiar– i no pocs elements dramàtics: l’ombra de l’Alzheimer voletejant sobre una figura secundària n’és un.

Magalie Lépine Blondeau encarna aquesta dona de 40 anys que acaba sent conscient de les seves rutines i inseguretats projectades contra un món per a ella desconegut. El film no eleva ni una sola vegada el seu to, però deixa clar que les convencions morals i les diferències socials aixequen murs inexpugnables.

Notícies relacionades

‘Simple como Sylvain’

Monia Chokri (Estrena: 17/7/2024) 

Temes:

Humor Cine