GUARDONS TELEVISIUS

‘The Bear’ i ‘Shōgun’ arrasen en les nominacions als Emmy

La sèrie culinària ha obtingut 23 nominacions, més que cap altre títol còmic en un sol any, mentre que l’aplaudit drama èpic ha arribat als 25 reconeixements.

Jeremy Allen White en The Bear.jpg

Jeremy Allen White en The Bear.jpg

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Història d’un triomf anunciat: la segona temporada de The Bear, aquest drama amb tocs còmics (però, segons els Emmy, comèdia a seques) sobre el pes del trauma i els costos emocionals de buscar l’excel·lència, ha sigut reconeguda amb fins a 23 nominacions en els 76ns premis Emmy, més que cap altre títol còmic en un sol any en la història d’aquests premis televisius.

El seu protagonista, Jeremy Allen White, competirà per l’Emmy amb alguns pesos pesants veterans: Steve Martin i Martin Short (tots dos de Solo asesinatos en el edificio) i Larry David (de Larry David, així és). Els votants de l’acadèmia televisiva no han deixat passar que, sobretot en la seva segona temporada, The Bear és una sèrie coral: han sigut nominats fins a nou membres més del seu repartiment, incloent la gran Ayo Edebiri (Sydney) o l’emotiu Lionel Boyce (Marcus).

Com a possibles millors comèdies han sigut celebrades també Hacks, amb 16 nominacions en total, incloent-ne un parell de reservades, és clar, a Jean Smart (millor actriu protagonista) i Hannah Einbinder (millor actriu secundària); les ja també habituals Colegio Abbott i Solo asesinatos en el edificio o la temporada final de Larry David. L’acadèmia ha corregit, a més, un error històric i reservat una nominació a millor comèdia a Reservation dogs.

Molta novetat dramàtica

En l’apartat de drama Shōgun, com era de preveure, ha aconseguit un bon nombre de distincions (25, més que cap altra sèrie aquest any) i sembla destinada a regnar en la competició dramàtica. Tota una fita si tenim en compte que s’hi parla més japonès antic que anglès. Juntament amb les lògiques nominacions per al seu trio central (Cosmo Jarvis, Anna Sawai, Hiroyuki Sanada), trobem també un reconeixement al gran Nestor Carbonell (Richard Alpert de Perdidos) com a possible millor actor convidat, primer Emmy al qual aspira en la seva història.

Fotograma de la serie 'Shogun' /

EPC
Notícies relacionades

Al costat d’una nominada a millor drama tan habitual com The Crown, reconeguda fins i tot amb la seva temporada més discutida, trobem sobretot títols més o menys nous. Ha sigut arribar i besar (o gairebé) l’estatueta per a Mr. & Mrs. Smith, la parella central de la qual (Donald Glover i Maya Erskine) també ha sigut reconeguda en apartats interpretatius, i l’aventura postapocalíptica Fallout, totes dues reconegudes en 16 categories. També novísima és El problema de los 3 cuerpos, odissea de ciència-ficció que ha reunit, a més, cinc nominacions més en apartats tirant a tècnics. Entra per fi, amb la seva tercera temporada, Slow horses, el thriller d’espionatge amb un gran Gary Oldman com a malgirbat però intel·ligent i protector cap d’un annex per a perdedors del MI5; també la tercera és la bona per a Apple TV+ amb The morning show. HBO ha fet forta campanya per La edad dorada i ha aconseguit que sigui nominada per la seva segona temporada.

En l’apartat de sèries limitades i antològiques o telefilms, un dels títols més reconeguts ha sigut True detective: Noche polar, amb 19 nominacions, incloent les de millor actriu per a Jodie Foster i millor actriu secundària per a Kali Reis. Aquesta última fa història juntament amb Lily Gladstone (Under the bridge): són les primeres dones indígenes nominades a Emmys d’interpretació. Seguint amb els talents actorals, també han rebut unes ben merescudes nominacions Matt Bomer (Fellow travelers) Jon Hamm (Fargo) o Andrew Scott (Ripley) però no, misteriosament, Emma Corrin per Asesinato en el fin del mundo.