Teatre Goya

Beth torna a escena amb ‘El fil invisible’

La història parla dels vincles que uneixen les persones més enllà del temps i l’espai 

La cantant i actriu interpretarà els personatges adults del popular llibre infantil de Míriam Tirado en la versió escènica que s’estrenarà el 17 de novembre.

Beth torna a escena amb ‘El fil invisible’
2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Davant una platea plena de nens i adults que ja han comprat entrades per veure la versió musical d’El fil invisible es van poder escoltar ahir al Teatre Goya dos cançons d’aquest espectacle i conèixer els seus protagonistes, entre els quals destaca la cantant i actriu Beth.

La mateixa Míriam Tirado, autora del popular conte infantil i consultora de criança –ja va per la vuitena edició i s’ha traduït a diversos idiomes–, va presentar la proposta amb els autors del musical amb dramatúrgia i lletres de Daniel Anglès, Víctor Arbelo i Alícia Serrat. Ella també firma el text i la direcció d’aquesta proposta que s’estrenarà al Goya el pròxim 17 de novembre. Les entrades ja estan a la venda i molts dels que ja la tenen han disfrutat en la presentació del projecte, una producció de Viu el Teatre, que també han portat a escena amb èxit El petit Dalí.

El fil invisible és una història sobre els vincles que uneixen les persones més enllà del temps i l’espai. "Un dia que banyava la meva filla fa 12 anys em va preguntar: ¿per a què serveix el melic? Ella llavors estava a punt de començar l’escola, il·lusionada però nerviosa. Tenia por de trobar-me a faltar. I li vaig explicar el secret del fil invisible, una història que explica aquesta connexió que sempre mantindrem estiguem o no juntes físicament", va recordar Tirado.

Aquesta història és útil per reforçar la confiança dels petits davant situacions d’enyorança o d’absència. "Ajuda moltes famílies de tot el món a sentir-se connectades més enllà del temps i de l’espai. Una sensació que ens fa sentir segurs, tranquils i en pau. I això és una cosa que també transmet aquest musical", va assenyalar l’autora.

Il·lustracions de Marta Moreno

El llibre, amb il·lustracions de Marta Moreno, té poc text. Els creadors del musical han enriquit i ampliat la història principal amb subtrames relacionades amb l’entorn de Nura. Hi prenen protagonisme els seus amics: la Lia, una enamorda dels llibres; el Quim, un nen molt espontani que adora els dinosaures, i l’Àlex, que viu un moment complicat per la situació laboral del seu pare.

"El punt de partida del musical és una escriptora que no troba les paraules que necessita fins que troba la història que explica el llibre", va explicar Serrat. "És un musical per a tots els públics". Divertir, emocionar i estimular la imaginació són els objectius d’aquesta proposta que reflecteix les pors i preocupacions dels més petits davant situacions difícils.

Notícies relacionades

"Tinc tres fills i els llibres de la Míriam m’encanten. La meva filla gran està enganxada a Goa", diu la Beth amb referència a una sèrie de llibres de Tirado, la protagonista dels quals té 12 anys. Beth interpreta els personatges adults de l’obra com la narradora i la mama de Nura, la nena protagonista que encarna Alba Serrano, que ha brillat cantant el tema El fil invisible al costat de Beth. El repartiment es completa amb Aina da Silva (Lia), Sergi Espina (Àlex) i Rubén Albaladejo (Quim). Javi Vélez i Marina Reguero seran els swings o substituts.

El fil invisible ja està disponible en diferents plataformes. Cada 15 dies apareixeran nous temes del musical perquè el públic conegui les cançons abans de l’estrena de l’obra. L’1 d’agost sortirà la següent, Anar-hi anant, que s’ha pogut escoltar gravada en el Goya.

Temes:

Beth