Presentació

Cupra i Bayona promocionen nous talents del cine

De la col·laboració entre la marca, el director i l’ESCAC sorgeixen dos projectes, un finançar un curt i un altre per becar un estudiant a l’escola de cine.

Cupra i Bayona promocionen nous talents del cine
2
Es llegeix en minuts
Quim Casas

Ahir es va celebrar a la Casa Seat de Barcelona l’acte de presentació de The Dream Makers, el projecte de nous talents cinematogràfics en el qual hi ha involucrats Cupra (la marca espanyola d’automòbils subsidiària de Wolkswagen), el cineasta J. A. Bayona i l’escola de cine ESCAC. El marc d’operacions d’aquesta associació es divideix en dues fases. La primera, Short film contest, resideix en el finançament d’un curt d’un nou director. La segona, Film studies contest, consisteix en una beca per estudiar el grau complet de l’ESCAC per a joves d’entre 17 i 21 anys. Les inscripcions es realitzaran a l’octubre, coincidint amb el festival de Sitges, i el nom del guanyador es donarà a conèixer al desembre.

En la presentació dels sis projectes de curts finalistes –seleccionats sobre un total de 200 d’inscrits–, Wayne Griffiths, CEO de Cupra, va assegurar sentir-se còmode amb aquesta relació: "A Manchester no hi havia escola de cine, i de jove jo volia ser director. Cupra i el cine tenen molt en comú. No volíem fer només promoció, sinó projectes més ambiciosos. En vam començar a parlar amb Bayona, encara no tenim un pla, però crec que són dos mons que conjunten molt bé".

"Em sento molt a gust amb aquesta col·laboració", va dir el director de La sociedad de la nieve. "Fa poc vaig veure des de zero com es crea un automòbil, els riscos, la presa de decisions, i és un procés anàleg al de com es fa una pel·lícula". Per a Aintza Serra, directora de desenvolupament de l’ESCAC, es tracta "d’un regal i una possibilitat única, la d’escanejar, detectar i promocionar els nous talents."

Procés de tutories

Notícies relacionades

Serra, Bayona, Griffiths, l’actor Daniel Brühl i Àngel Sala, director del festival de Sitges, són els membres del jurat que s’han decantat per aquests sis projectes presentats per cineastes d’entre 24 i 30 anys. Ara comença el procés de tutories amb la idea que se sàpiga el guanyador en el pròxim Sitges.

Són propostes molt variades: 400 gramos (John Esteban Araque) se centra en els reptes a què s’enfronten els atletes. El ritual (Manuel Antonio Escalante) parla de com portar la pèrdua d’algú molt estimat. Homing (Hansel Rodríguez i Lizzie Atherton) discorre entorn del tema de la immigració. Señuelo (Martha García) reflexiona sobre les masculinitats tòxiques en les noves generacions. Solom 2079 (Alejandro Moreno) indaga en la intel·ligència artificial. I Volver y empezar (Daniel Omaña) resol un misteri a través dels somnis.