Trobada amb el CÒMIC

Manga Barcelona compleix 30 edicions amb Naoki Urasawa

La fira estrenarà una mascota «cuqui» creada pel dibuixant Carles Dalmau

El popular ‘mangaka’ toquiota serà el convidat d’honor de l’actual cita del saló i, a més, firmarà el cartell del trentè aniversari.

Manga Barcelona compleix 30 edicions amb Naoki Urasawa
2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Manga Barcelona celebrarà l’edició número 30 amb la presència estel·lar de Naoki Urasawa, popular dibuixant de títols com Monster, 20th Century Boys o Pluto, autor que il·lustrarà a més el cartell del rodó aniversari i que veurà la llum al setembre. El mangaka toquiota, convidat d’honor del saló amb més de 140 milions d’exemplars de les seves obres circulant arreu del món, estarà present tots els dies del festival fent diferents activitats, segons van avançar ahir els organitzadors. "Estaríem contentíssims si només vingués o fes el cartell, i fa les dues coses…", va comentar emocionat Oriol Estrada, responsable de continguts del Manga Barcelona, en la roda de premsa de presentació amb la directora Meritxell Puig. Entre altres celebracions, els organitzadors també van anunciar una exposició sobre els 30 anys del saló que comptarà amb la participació del públic.

Més enllà d’Urasawa, el Manga Barcelona, que l’any passat va sumar 165.000 visitants, va avançar la presència d’alguns artistes com Kamome Shirahama (Atelier of Witch Hat), Yuka Fujikawa (Mushoku Tensei), Aka Akasaka (Oshi no Ko), Mengo Yokoyari (Oshi no Ko), Shinichi Ishizuka (Blue Giant) o el barceloní Juan Albarrán (Matagi Gunner), que tornarà a casa després d’establir-se al Japó. "En aquesta 30a edició batrem un rècord absolut de mangakes presents", va sentenciar Estrada.

El Manga Barcelona tindrà també convidats relacionats amb l’anime com Hiroshi Nagahama, actualment treballant en l’adaptació d’Uzumaki, de Junji Ito. I s’han anunciat dos títols que es projectaran a l’Auditori de la Fira durant el saló: Blue Giant i la nova pel·lícula de Detective Conan: The Million Dollar Pentagram, que es veurà en català.

A més, la cita amb el còmic japonès, que se celebrarà del 5 al 8 de desembre a la Fira de Barcelona Gran Via, estrenarà mascota, Onachan, creada pel dibuixant català Carles Dalmau. "La idea era fer alguna cosa cuqui", va resumir l’il·lustrador, que diu que en la mascota hi ha alguna cosa de la que és una de les seves grans inspiracions a l’hora de crear, la seva gossa. "Un personatge que ens acompanyarà des d’ara fins a l’infinit", va compartir Puig, que va anunciar un nou espai dedicat a l’artesania japonesa.

Picades d’ullet a Barcelona

Notícies relacionades

Onachan, la primera mascota que porta la firma de Dalmau, il·lustrador que sol treballar en la creació de personatges de videojocs i còmics, estarà molt present i de moltes maneres en la nova edició de la cita del còmic japonès. "¡Prepareu-vos per als meravellosos stickers de WhatsApp!", va anticipar Estrada.

Onachan, com no podia ser de cap altra manera, té diverses picades d’ullet a la capital catalana. La primera, el seu propi nom (Ona, d’onada, perquè és una criatura "arribada a través d’un portal dimensional que s’obre al mar de Barcelona"), o, sobretot, el típic panot barceloní que llueix a la panxa, que, per cert, li agrada omplir de ramen sense parar. "És el seu poder secret", van revelar els organitzadors. Les entrades per al Manga Barcelona es posaran a la venda a finals de juliol.