Concert al Bernabéu

I amb Karol G es desboca l’estiu a Madrid

En la primera de les seves quatre dates de comiat del seu ‘Mañana Será Bonito Tour’, la ‘Bichota’ va actuar fins a més de mig concert amb el seu equip de ball.

I amb Karol G es desboca l’estiu a Madrid
2
Es llegeix en minuts
Ana Ayuso

Semblava que aquest estiu estava donant treva. No arribava la calor sufocant a l’asfalt madrileny i molts respiraven tranquils amb temperatures màximes de 30 graus en una ciutat que s’instal·lava els últims juliols i agostos en 40. Fins i tot bufava un agradable aire de nit i es podia adormir sense ventilador i amb un llençol fi.

Però tot va canviar de cop quan Karol G va aterrar a Madrid, l’última ciutat europea on mostrarà el seu Mañana Será Bonito Tour, que ja ha recorregut Llatinoamèrica, els Estats Units i el Vell Continent. Amb ella ha arribat la canícula. O, com diu la veu que parla a l’inici del seu últim senzill, Si antes te hubiera conocido: "KLK [ús col·loquial de ¿què és el que és?] / Estamo’ a rulay [ens ho estem passant bé o estem bé] / Empezó el verano / Fuego".

Un mes de preparació

La colombiana torna a Madrid després després de ds anys del seu últim concert, en aquesta ocasió itinerant. Amb quasi un mes de preparació, va pujar a una carrossa i es va dedicar al públic que es congregava en la desfilada de l’Orgull LGTBIQ+ 2022. Es va passar més de tres hores cantant, amb una perruca blava i unes ales acolorides amb la bandera que representa la diversitat sexual i de gènere. L’últim àlbum que havia llançat era KG0516 i encara no se sabia res de Mañana Será Bonito.

La cantante Karol G durante una actuación, en el Santiago Bernabéu, a 20 de julio de 2024, en Madrid (España) /

Ricardo Rubio

Amb Besties i Mi cama van llançar uns focs artificials que va rebaixar la balada El barco, amb el qual es van il·luminar els canells de tots els fans. El carinyo dels nacionals i dels residents al nostre país procedents de la diàspora sud-americana van ferque la colombiana s’atrevís amb uns moviments flamencs.

Notícies relacionades

Ja ben coqueta, va cantar X si volvemos amb Romeo Santos de fons, però no en directe. Sonaven uns quants hits sense que a Karol G l’acompanyés un artista convidat, només el seu equip de ball: Tusa, amb Nicky Minaj i el seu "hice ‘toro’ este llanto por ‘nara’" que s’escoltava en directe per primera vegada a Espanya; Amargura, amb la qual confirmava que no només sap fer reggaetons alegres i familiars, sinó també cançons que trenquen el cor de desamor i amb la qual la sirena Carolina trobava un "rayo de esperanza" en una Motomami, perdó, papallona que l’empoderava; Bichotag, rap cantat sobre un tauró biònic; Una noche en Medellín, amb el ball preferit de la seva coreògrafa catalana, Júlia Pericas, inspirat en el K-Pop i el J-Pop; Qlona i la sensual Sejodioto, en la vall d’un concert al qual començava a faltar espurna. La va prendre amb Punto G, del seu segon àlbum, Ocean (2019). Només per a les reals. El seu Bichota per a totes les seves "mamasotas guerreras", seguit d’El makinon i de la seva "cançó preferida de Mañana Será Bonito", Carolina.

Malgrat l’ímpetu de la colombiana, l’espectacle va quedar tan fred com el cor de la sirena Carolina del conte inicial.

Temes:

Estiu Calor