TROBADA CULTURAL
Letizia presideix la reunió de l’Instituto Cervantes a BCN
La Reina anima els seus directors «promocionar i difondre l’espanyol»
La Reina encapçala al Saló de Cent de l’ajuntament una sessió sobre multilingüisme amb els directors de la institució de tot el món.
La reina Letizia va presidir ahir a l’Ajuntament de Barcelona una sessió sobre multilingüisme amb els directors de l’Instituto Cervantes de tot el món. Acompanyada per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el director de l’Instituto Cervantes, Luis García Montero, la Reina va reconèixer la tasca dels directors de la institució i els va animar a continuar amb la seva "missió de promoció i difusió de l’espanyol, de les cultures hispàniques i de les llengües cooficials", segons va recollir Efe.
A la sessió, titulada Facetes del multilingüisme, Letizia també va estar acompanyada per la secretària d’Estat per a Iberoamèrica i el Carib i l’Espanyol al Món, Susana Sumelzo; el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto Gómez; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret; la secretària general de l’Instituto Cervantes, Carmen Noguero, i el líder del PSC, Salvador Illa.
L’última vegada que un membre de la família reial va visitar el consistori barceloní va ser el 19 d’agost del 2017, arran dels atemptats del 17-A, i ho van fer el rei Felip VI i la mateixa Letizia.
La Reina va saludar tots els directors de l’Instituto Cervantes, un per un, que a continuació van posar amb ella i altres autoritats per a les fotos de família, una tradició a les reunions anuals de la directiva de la institució.
"Defensar el bilingüisme"
Letizia va desitjar als 80 assistents "uns dies per poder descansar i tornar amb energia als seus centres i les seves peculiaritats".
En una entrevista recent amb aquest diari, García Montero va manifestar que la celebració de la primera reunió de l’Instituto Cervantes a Barcelona té "molt significat". "Primer perquè afirma la voluntat de defensar el bilingüisme i la diversitat cultural i lingüística com un valor democràtic. Barcelona i Catalunya són bilingües", va apuntar l’escriptor.
"La riquesa cultural d’Espanya té a veure amb la diversitat cultural de les seves nacionalitats. Però no s’ha d’oblidar que Barcelona és una de les grans capitals mundials de l’espanyol", va afegir.
Segons el director de la institució, "portar els directors de tota la xarxa internacional del Cervantes serveix no només per homenatjar la ciutat, sinó perquè coneguin totes les possibilitats culturals, turístiques, gastronòmiques i de tota mena que es poden estendre a través de la nostra xarxa".
Notícies relacionadesAhir, el mateix García Montero i Collboni van obrir la sessió de treball, a porta tancada. Segons confirmen algunes fonts a aquest mitjà, l’alcalde de Barcelona va defensar la realitat plurinacional i plurilingüística com la millor expressió d’una Espanya compartida "on tots ens reconeguem i ens sentim reconeguts". Collboni va destacar el compromís de l’Instituto Cervantes en la promoció al voltant del món del català i la resta de llengües de l’Estat.
La sessió també va comptar amb la intervenció de quatre centres: Dakar (Senegal), Viena (Àustria), Budapest (Hongria) i Nàpols (Itàlia), que van exposar breument la situació de la institució i de l’espanyol a cadascun d’aquests països.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia