Reputació per terra

Nick Carter, que va ser ídol juvenil amb Backstreet Boys, arriba a Barcelona avui en un dels moments més difícils de la seva carrera. L’artista s’enfronta a diverses demandes per abusos sexuals i una turbulenta història familiar, desgranada en un recent documental.

Reputació per terra
3
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

Amb la seva reputació al moment més delicat, l’integrant dels Backstreet Boys, Nick Carter, actuarà avui a la sala Apolo de Barcelona, dins de la seva gira mundial en solitari Who I Am World Tour 2024. L’ídol adolescent d’una de les boybands més rellevants de la història –que suma més de 130 milions de discos venuts– probablement hauria penjat el cartell de sold out fa uns anys a la sala barcelonina. Però no és el cas. L’interès que generava abans s’ha desinflat aquests últims temps per les denúncies d’agressió sexual i el seu historial familiar d’abusos amb les drogues.

Al maig es va estrenar a la plataforma Max el documental Nick y Aaron Carter: Ídolos Caídos, una producció que repassa els moments més foscos de la família Carter i les demandes per agressió sexual a què s’enfronta l’artista –en processos judicials encara oberts– amb declaracions de les víctimes, Melissa Schuman, Ashley Repp i Shannon Shay Ruth.

Tot va esclatar el 19 de novembre del 2017, en ple #MeToo, quan Melissa Schuman va escriure en un blog que Carter la va violar el 2002, quan ella tenia 18 anys i ell 22, i junts rodaven la pel·lícula The Hollow. En aquell moment, l’artista no va emprendre accions legals contra el cantant per les possibles conseqüències professionals. "Li vaig explicar al meu gerent que aniria a la policia i denunciaria el delicte i ell em va respondre: ‘Carter té l’advocat litigant més poderós del país. Estem mirant de fer-nos un nom en aquest moment, i això ho destruirà tot’".

Finalment, el 2022, Schuman va presentar una demanda formal contra el cantant i ell va negar les acusacions. "La Melissa mai em va expressar que cap de les coses que vam fer no fos consensuada. Vam continuar gravant una cançó i tocant junts, sempre vaig ser respectuós i comprensiu amb ella tant en l’àmbit personal com professional. És la primera vegada que sento aquestes acusacions, gairebé dues dècades després", va declarar el cantant en un comunicat. Per la seva banda, la jove va patir una onada d’assetjament per part dels fans de la banda: "Va ser molt intens i dolent per a mi i la meva família. Vaig trucar a una línia directa de suïcidi. Em vaig sentir tan desconcertada i sola", va confessar durant l’entrevista.

Més acusacions

El relat de Shuman va donar força a altres dones per trencar el seu silenci. Aquell mateix any, Shannon Shay Ruth també el va denunciar per agressió sexual i el va acusar de violar-la el febrer del 2001, després d’un concert de Backstreet Boys a Tacoma (Washington). Segons la demandant, el cantant la va convidar al seu autobús de gira, on l’hauria embriagat i, posteriorment, abusat d’ella. Per la seva banda, Ashley Repp, que tenia relació amb ells perquè era amiga de la seva germana Angel, va afirmar que va ser agredida sexualment al iot de Carter el 2003, quan ella tenia 15 anys, i va contraure una malaltia de transmissió sexual després d’aquesta trobada.

Nick Carter es va negar a ser entrevistat per explicar la seva versió dels fets al documental i, com afirmen a l’inici de la producció, nega les acusacions i qüestiona la credibilitat de les seves acusadores. De fet, el setembre del 2023, Carter va presentar una contrademanda per difamació contra les presumptes víctimes.

Notícies relacionades

En l’època en què van passar els fets, Carter era un ídol adolescent gràcies als Backstreet Boys, però la seva incipient carrera en solitari va començar amb l’àlbum Now or Never el 2002. També havia començat a treballar en altres projectes al cine i la televisió.

Però els seus abusos amb les drogues –de les quals el 2009 va confessar haver sortit– i la seva complicada història familiar van anar destruint la seva imatge. El documental que acaba de sortir repassa la relació del Nick amb el seu germà, Aaron Carter, que va ser trobat mort a la banyera de casa seva el novembre del 2022 per ofegament després d’haver consumit alprazolam i inhalat gas difluoretà. També van morir per sobredosi els seus altres germans Leslie (2012) i Bobby Jean (2023).

Temes:

Barcelona Discos