música

Rosalía s’alia amb l’Esmuc per oferir una beca en el grau de Flamenc

extra/woman.jpg

extra/woman.jpg

1
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

L’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) i la cantant Rosalía, que va cursar la seva formació musical al centre barceloní, s’han unit per recolzar el talent emergent. L’escola oficial d’educació superior musical i l’artista de Sant Esteve Sesrovires oferiran una beca per a l’estudiant que superi les proves d’accés i aconsegueixi l’única plaça que s’ofereix en el grau de Cant Flamenc. L’Esmuc ha anunciat a través de les xarxes socials aquesta aliança amb la que va ser la seva alumna i, anys després, s’ha convertit en una estrella internacional. Aquesta beca cobrirà la matrícula a la prestigiosa escola musical i les despeses de manutenció de la persona seleccionada per al curs vinent, i per això permetrà "que l’estudiant es concentri al 100% en la seva formació", afegeixen des del centre.

"A zero de flamenc"

L’escola de música només accepta un alumne d’aquesta disciplina a l’any i Rosalía en va ser l’elegida el 2014. L’artista va estudiar cante jondo amb el professor José Miguel Biscaia el Chiqui, que es va convertir en una peça clau per al desenvolupament de la seva carrera musical. "Va venir a zero de flamenc. No tenia formació de cap tipus. Ella el que cantava molt bé era blues i jazz i, de fet, li vaig dir que podria guanyar-se la vida cantant això", declara el cantaor.

Notícies relacionades

Durant els seus anys de formació, la motomami va llançar el seu primer àlbum d’estudi, Los Ángeles. El 2018, el seu segon treball, El mal querer, un disc conceptual i experimental, es va convertir en el seu treball de final de grau de la seva formació al centre. Aquesta gravació, que li va portar el reconeixement de la crítica musical internacional, estava basada en Flamenca, una novel·la anònima en occità del segle XIII.

El mal querer va entrar en la llista dels 500 millors àlbums de tots els temps, de Rolling Stone, i va guanyar el Grammy al millor àlbum alternatiu o rock llatí.