Els rics també ploren (I)

Divorcis milionaris

El primer episodi d'aquesta nova sèrie d'estiu el dediquem als que, a més de la parella, gairebé es deixen un ronyó, o molts zeros dels seus voluminosíssims comptes bancaris, en els seus respectius processos de divorci

Un repàs a les separacions més costoses dels ultrarics, d'Elon Musk a Bill Gates i Jeff Bezos

Divorcis de pel·lícula dolenta

Los divorcios más costosos de los últimos tiempos: Jeff Bezos y MacKenzie Scott / Melinda French y Bill Gates / Bernie Ecclestone y Slavica Radic.

Los divorcios más costosos de los últimos tiempos: Jeff Bezos y MacKenzie Scott / Melinda French y Bill Gates / Bernie Ecclestone y Slavica Radic. / EPC

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’any passat vam iniciar una sèrie canicular dedicada a repassar els matrimonis dels famosos. Els seus casaments secrets, els més extravagants o polèmics, els fets en un tres i no res, i fins i tot els més romàntics o de cine. Però, com que no hi ha cara sense creu, aquest estiu volem recuperar la idea que els rics també ploren, que a banda de ser el nom d’un culebró mexicà antic també amaga certa volença popular a delectar-se amb les desgràcies alienes, en especial dels famosos amb grans fortunes.

El primer episodi el dediquem als que, a més de la parella, gairebé es deixen un ronyó, o molts zeros d’uns molts voluminosos comptes bancaris, en els seus respectius processos de divorci. El comú dels mortals ens quedem més tranquils sabent que la pasta gansa no compra l’amor ni la felicitat (ni la salut) i que no tots els matrimonis aguanten fins que la mort els separi. Un últim consell abans d’anar per feina, no se us acudeixi firmar un acord prenupcial en un tovalló, com va fer Steven Spielberg amb la seva primera dona, Amy Irving: la broma li va costar uns 173 milions d’euros ajustats a la inflació.

Bill Gates i Melinda French.

El famós multimilionari i filantrop Bill Gates (68) i Melinda French (59) es van conèixer quan ella va entrar a treballar el 1987 a Microsoft, l’empresa que ell havia cofundat el 1975 junt amb el seu amic Paul Allen. Es van casar set anys després i es van convertir en pares de tres fills (Jennifer, Rory i Phoebe). No obstant, el maig del 2021 van anunciar el seu divorci i es van haver de repartir els béns que van adquirir durant 27 anys de casats (34 com a parella). Un imperi de 146.000 milions per dividir: diverses societats, una fundació i almenys dues mansions.

The Wall Street Journal va informar que Melinda s’havia estat reunint amb advocats matrimonials des del 2019, després de conèixer els vincles de Bill amb el magnat pedòfil Jeffrey Epstein. Actualment, Bill Gates continua sent la sisena fortuna del món.

Jeff Bezos i MacKenzie Scott.

El divorci de Jeff Bezos (60) i MacKenzie Scott (54) ocupa el segon lloc en el rànquing de separacions costoses. L’amo d’Amazon i la seva exdona es van divorciar el 2019, després de 26 anys de matrimoni. Van firmar un acord de divorci de 35.000 milions d’euros i això va convertir l’escriptora i filantropa en la cinquena dona més rica del món, ja que també va aconseguir la propietat del 4% d’Amazon. Scott es va comprometre a donar almenys la meitat d’aquesta riquesa a caritat per mitjà de la iniciativa The Giving Pledge.

Tots dos, que són pares de quatre fills, s’havien conegut el 1992, ja que van coincidir en la mateixa feina abans de la fundació del gegant del comerç electrònic, dos anys després. Bezos, que des del 2019 surt amb la reportera Lauren Sánchez, ocupa el tercer lloc dels més rics, segons assenyala Forbes.

Elon Musk i Justine Wilson.

Elon Musk (53), el segon home més ric del món, segons l’última actualització de Forbes, i el CEO de Tesla, fundador de Space X i amo de X, entre altres empreses, va haver de pagar-li a la seva primera dona, Justine Wilson (51), 18,5 milions després del seu divorci. S’havien conegut quan estudiaven a la Universitat de Queen i es van casar el 2000. Van viure vuit anys de "tempestuosa relació", en boca d’ella. Van tenir sis fills: Nevada (que va morir de mort sobtada a les 10 setmanes), els bessons Griffin i Xavier, i els trigèmins Damian, Saxon i Kai.

Després, Musk es va casar dues vegades seguides amb l’actriu Talulah Riley, entre el 2010 i 2016, i posteriorment, ha sortit amb l’actriu Amber Heard, i la cantant canadenca Grimes, amb qui va tenir el seu fill X Æ A-12 (ara X Æ A-XII), el maig del 2020, i la nena Exa Dark Sideræl, el 2021.

Rupert Murdoch i Anna Torv.

El magnat dels mitjans de comunicació Rupert Murdoch (93), amo del canal Fox News, 20th Century Fox i The Sun, es va separar de la seva segona dona, Anna Maria Torv (80), el 1999, després de 32 anys de matrimoni. L’australià va haver de pagar a la mare dels seus tres fills uns 1.400 milions d’euros, la meitat de la seva fortuna. Després es va casar amb la seva tercera dona, Wendi Deng, però van firmar un acord prenupcial.

Així, quan també es van divorciar després de 14 anys només va haver de pagar un parell de milions. Els seus fracassos no li van impedir casar-se després amb la model Jerry Hall, i el juny passat, ho va tornar a fer, per cinquena vegada, amb la biòloga molecular Elena Zhukova (67).

Bernie Ecclestone i Slavica Radic.

Notícies relacionades

En aquest club de milionaris divorciats diverses vegades també hi ha qui va ser el president de la fórmula 1 Bernie Ecclestone (93). El 2008, es va separar, després de 24 anys de matrimoni, de la seva segona dona, Slavica Radic (66), una exmodel croata amb qui va tenir dues filles, Petra i Tamara. "He pagat 670 milions d’euros a la meva exdona", va declarar el magnat de les carreres.

El més curiós del cas és que en realitat va ser ell el que va rebre la quantitat restant de la seva pròpia fortuna, 1.100 milions d’euros, de part d’ella. ¿El motiu? Que Slavica era la beneficiària del fons fiduciari, domiciliat en un paradís fiscal, que guardava els diners del seu exmarit.