Robert De Niro inverteix 1.000 milions en uns estudis a Nova York

Robert De Niro inverteix 1.000 milions en uns estudis a Nova York

INÁCIO ROSA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Robert De Niro ha inaugurat, junt amb el seu fill Raphael i el seu soci Adam Gordon, els estudis Wildflower, un complex d’11 escenaris a Nova York valorat en 1.000 milions de dòlars ubicat al comtat de Queens. El seu objectiu principal és que la ciutat recuperi el seu estatus a Hollywood i aportar un nou nivell tecnològic a la producció cinematogràfica, ja que molts han acabat reconvertint-se en magatzems en comptes d’instal·lacions construïdes per a les gravacions. "Intentem ajudar i recolzar la ciutat que estimem", va dir Gordon a Bloomberg, recalcant que tots dos (De Niro i ell) són novaiorquesos "de quarta generació".

Però no han sigut els únics que han apostat per crear estudis a la zona, ja que també està en marxa la construcció de més de 100 quilòmetres quadrats per a East End Studios a la zona de Queens, un campus d’un milió de metres quadrats per a Great Point Studios a Yonkers i el primer estudi cinematogràfic de Manhattan, Sunset Pier 94 Studios, que obrirà les portes l’any que ve.

Crèdits fiscals

Notícies relacionades

Tot això ve precedit de l’auge que s’està produint en un sector, el de l’entreteniment, que es va veure sacsejat per vagues que van parar produccions i van reduir projectes. Però, malgrat el camí complicat, a Nova York els productors intenten tirar endavant i aprofitar el recent augment del fons estatal que concedeix crèdits fiscals a les produccions cinematogràfiques i televisives.

El 2023, la governadora de Nova York, Kathy Hochul, va augmentar el finançament de 420 a 700 milions de dòlars anuals, i va fer deduïbles el 30% de les despeses de producció, davant el 25% anterior. La mesura també va accelerar el termini per sol·licitar crèdits i va oferir incentius per rodar al nord de l’estat. Per poder acollir-se al programa, s’ha de rodar el 75% a l’estat.

Temes:

Hollywood