GRANS ESTRENES

‘Joker 2’, Almodóvar i Cuarón se citen a Venècia

El festival de cine s’inaugura aquest dijous amb la seqüela de ‘Bitelchús’, de Tim Burton, i les novetats d’actors com Daniel Craig i Angelina Jolie .

‘Joker 2’, Almodóvar i Cuarón se citen a Venècia
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’emportar-se el Lleó d’Or el 2019 i abans de l’estrena en cines el 4 d’octubre, Joker: Folie a deux, de Todd Phillips i Joaquin Phoenix, amb Lady Gaga com a Harley Quinn, torna amb magnificència en forma de musical al Festival de Venècia. La cita cinèfila s’inaugura aquest dimecres amb la seqüela de Bitelchús de Tim Burton, que recupera Michael Keaton i Winona Ryder del repartiment original i hi afegeix fitxatges com els de Jenna Ortega, Monica Bellucci, Willem Dafoe i Justin Theroux.

El segon Joker competirà amb els nous treballs de Pedro Almodóvar, Pablo Larraín o Luca Guadagnino. Almodóvar presentarà el seu primer film en anglès, The room next door, amb Julianne Moore i Tilda Swinton. Ambientat a Nova York, està basat en la novel·la de Sigrid Nunez Cuál es tu tormento, una història sobre el dolor, la mort i l’amistat per damunt de tot.

Guadagnino adapta, amb Daniel Craig en un radical canvi després de l’etapa Bond, la novel·la semibiogràfica Queer, en què l’escriptor beat William Burroughs va narrar part de la seva turbulenta vida.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el xilè Larraín, després dels biopics de Diana de Gal·les i de Jackie Kennedy, repassa ara la vida de la soprano Maria Callas (1923-1977) amb l’ajuda d’Angelina Jolie a María.

Fora de competició destaquen dues sèries –el thriller Observada, d’Alfonso Cuarón, amb Cate Blanchett, i Los años nuevos, de Rodrigo Sorogoyen– i la comèdia de Jon Watts Wolfs, amb George Clooney i Brad Pitt. A Horitzons es projectarà Marco, d’Aitor Arregi i Jon Garaño. Entre d’altres, també competiran el thriller eròtic Babygirl, amb Nicole Kidman i Antonio Banderas, i The order, amb Jude Law i dirigida per Justin Kurzel.